Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Βρήκαν και τους 12.500! - Έτσι θα γίνει η κινητικότητα - Ποιοί βγαίνουν σε διαθεσιμότητα!

- Νέα συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας το απόγευμα - "Τελειώσαμε", είπε τροικανός στους δημοσιογράφους
- Το σχέδιο για τους δημοτικούς αστυνομικούς
- Μετακινούνται 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί
- Από ποια «δεξαμενή» θα βρεθούν οι δημόσιοι...
υπάλληλοι που θα μετακινηθούν μέχρι το τέλος του 2013
- Στις απολύσεις θα προσμετρηθούν όσοι δεν επαναπροσληφθούν στην ΕΡΤ
- Αποδοκιμασίες κατά των μελών της τρόικας από την ΠΟΕ – ΟΤΑ

- Τα άκουσε από συνδικαλιστές ο Πολ Τόμσεν

Λίγο μετά τις 11:00 ολοκληρώθηκε η σχεδόν δίωρη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι εκπρόσωποι της τρόικας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Στη συνάντηση, από τις 10:00 και μετά, συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Στις 17.00 θα υπάρξει και νέα συνάντηση της τρόικας με τον κ. Στουρνάρα. Κοινοτικός παράγοντας που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε εάν οι συζητήσεις με την κυβέρνηση ολοκληρώνονται


Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά.

Η συνάντηση είχε επεισοδιακό τέλος, όχι γιατί κυβέρνηση και τρόικα τα... έσπασαν, αλλά γιατί εξαιτίας του σχεδίου για μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών στην Αστυνομία (κάτι για το οποίο δεν έχει εκφράσει αντιρρήσεις η τρόικα) έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ ΟΤΑ έξω από το υπουργείο.
Τα μέλη της τρόικας έγιναν, ως συνήθως, «κόκκινο πανί» με τους συγκεντρωμένους να τους αποδοκιμάζουν έντονα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEOΌλο το σχέδιο για κινητικότητα και διαθεσιμότητα


Οι 12.500 υπάλληλοι που θα τεθούν σε κινητικότητα έχουν ήδη βρεθεί, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.
Από αυτούς, κάποιοι αναμένεται να μετακινηθούν με απευθείας μετατάξεις και άλλοι μέσω διαθεσιμότητας.
Μέσω μετατάξεων αναμένεται να μετακινηθούν 5.000 εκπαιδευτικοί και 3.500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας. Σε διαθεσιμότητα, προκειμένου στη συνέχεια να μετακινηθούν, αναμένεται να βγουν 2.500 υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας και 1.500 από τη γενική κυβέρνηση.

Η διαθεσιμότητα θα μειωθεί σε 6-9 μήνες. Μετά το πέρας του χρονικού διαστήματος, όποιος υπάλληλος δεν έχει μετακινηθεί θα απολυθεί οριστικά

Σε ό,τι αφορά τη «δεξαμενή» από την οποία θα προέλθουν οι υπόλοιποι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι που πρέπει να μετακινηθούν έως τα τέλη 2013, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο με 2.741 εσωτερικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων.

Σε ό,τι αφορά τις συνολικά 15.000 απολύσεις έως τα τέλη του 2014, θα προέλθουν από όσους δεν θα επαναπροσληφθούν στο νέο σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και από όσους εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα, κυρίως στους δήμους και δευτερευόντως στο υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για 3.500 άτομα, που είχαν προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλέον εργάζονται με ασφαλιστικά μέτρα.

Για τη διευθέτηση αυτού του ζητήματος απαιτείται νομοθετική ρύθμιση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, προκειμένου να υπάρξει παρέμβαση στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Κατά πληροφορίες, η παρέμβαση θα συνίσταται σε αυστηρό καθορισμό του χρόνου, κατά τον οποίον κάποιος θα μπορεί να εργάζεται με ασφαλιστικά μέτρα.

Στη συνέχεια θα αποχωρεί από την εργασία του, μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.
Υπενθυμίζεται ότι έχει υπάρξει πρόταση του πρώην υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για περιορισμό του χρονικού διαστήματος παραμονής σε εργασία με ασφαλιστικά μέτρα στους εννέα μήνες.

 
Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Ιω.Στουρνάρα και Γ. Προβόπουλου με την τρόικα


Ολοκληρώθηκε, χωρίς δηλώσεις, η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία είχε ως αντικείμενο την πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σημειώνεται ότι, κοινοτικός παράγοντας που μετέχει στις διαπραγματεύσεις, θέλησε να καλλιεργήσει θετικό κλίμα για την πορεία τους, καθώς απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε εάν οι συζητήσεις με την κυβέρνηση ολοκληρώνονται.