Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Χορηγός του Pikes Peak η Mitsubishi

Μετά από μια σειρά αυτοκινητοβιομηχανιών, που ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, ήρθε κι η σειρά της Mitsubishi να επιβεβαιώσει ότι επιστρέφει στη δημοφιλή ανάβαση του Pikes Peak.Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συμμετάσχει με ένα...
ζευγάρι εξ ολοκλήρου ηλεκτροκίνητων αγωνιστικών (all-electric MiEV Evolution II), τα οποία τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα 280 kw, αποδίδοντας 375 ίππους.

Εκτός αυτού, ανέλαβε να είναι και χορηγός του αγώνα, ενώ συνάμα θα συνδράμει στην ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή του, μέσω δύο «safety cars» οχημάτων, του νέου Outlander και του Lancer Evolution.



Ως γνωστό, η θρυλική ανάβαση διεξάγεται στο όρος Pikes Peak σε λίγες μέρες για 91η φορά και απαιτείται από τα οχήματα, που λαμβάνουν μέρος να φτάσουν από τα 9.390 έως τα 14.110 πόδια υψόμετρο, όπου το οξυγόνο του αέρα είναι μόνο 58%, μέσω συνολικά 156 στροφών.

Μάλιστα, ο χρόνος ανάβασης κάθε μοντέλου χρησιμοποιείται από τις εταιρείες, (όπως και η πίστα του Nurburgring) για λόγους εμπορικούς αλλά και εντυπωσιασμού.

Τώρα βέβαια, ενώ τα ηλεκτρικά αγωνιστικά έχουν συγκεκριμένο στόχο και σκοπό, τα Outlander και Evo δεν έχει επισημοποιηθεί με ποιο τρόπο θα «παρακολουθούν» τον αγώνα, αφού δεν είναι προετοιμασμένα για τη γρήγορη ανάβαση των 20 χλμ. περίπου.

Παρόλα αυτά, η Mitsubishi υπογράμμισε ότι συνεργάστηκε με αρκετές εταιρείες, όπως η BBS, Cobb Tuning, AEM και Muellerized Suspension Systems, DC Sports και Kenwood για να βελτιώσει και να προσαρμόσει αυτά τα one/off road οχήματα ασφαλείας, στις απαιτήσεις της εκδήλωσης.





Πηγή: autotriti.gr

Πηγή:http://www.newsbeast.gr

Μια γεύση από στιγμιότυπα από την διάσημη ανάβαση....



Πηγή video: youtube