Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Νέα Bugatti Veyron με τελική πάνω από 450 km/h!

Την είδηση ότι μια τελική και ακραία έκδοση της Veyron θα μπορούσε να λανσαριστεί τον επόμενο χρόνο, αποκάλυψε άνθρωπος μέσα από την Bugatti. Και όπως συγκεκριμένα είπε, το αυτοκίνητο θα είναι «εκτός κάθε φαντασίας στον τομέα των επιδόσεων»....

Η ίδια πηγή ανέφερε: «Ερευνούμε πολλές επιλογές. Στην πραγματικότητα δεν βιαζόμαστε, διότι είμαστε βέβαιοι ότι θα εξαντλήσουμε το πρόγραμμα παραγωγής του υφιστάμενου αυτοκινήτου. Και αυτό πρέπει να κάνουμε. Μόνο τότε θα δούμε αν ο χρόνος είναι ο κατάλληλος και υπάρχει η ζήτηση για ένα τέτοιο πρόγραμμα. Θα είναι κάτι ακριβό και χρονοβόρο, οπότε χρειάζεται να είμαστε σίγουροι ότι αξίζει τον κόπο».

Οι πιθανές τροποποιήσεις πάνω στη Veyron Super Sport, στην οποία θα μπορούσε να βασίζεται το νέο αυτοκίνητο περιλαμβάνουν δραματική μείωση του βάρους. Και αυτό θα γίνει μέσω εκτεταμένης χρήσης ανθρακονημάτων που μπορούν να κόψουν κάπου 200 kg από τα 1.888 της έκδοσης Super Sport. Η δεύτερη συνιστώσα για εξωπραγματικές επιδόσεις θα είναι η κατακόρυφη αύξηση της ισχύος από τα στάνταρ 1.200 PS της Super Sport.

Αυτό που ψιθυρίζεται είναι ότι η δυνητική ισχύς θα μπορούσε να ξεπεράσει τους 1.500 PS, ανεβάζοντας τη χωρητικότητα του τετρατούρμπινου W16. Χώρια που εξετάζεται η πιθανότητα της υιοθεσίας ενός ηλεκτρικού βοηθητικού κινητήρα, που θα μετατρέψει τη νέα Veyron σε υβριδική. Πάντως και χωρίς αυτό, με τις ανεπίσημες προδιαγραφές που δίνονται, η νέα Bugatti θα πλησιάζει την αναλογία ενός κιλού ανά ίππο!

Η τελική ταχύτητα πιθανόν να ορίζεται από την υφιστάμενη τεχνολογία των ελαστικών. Μην ξεχνάμε βέβαια, ότι η Veyron Super Sport κουπέ κατέχει ήδη το ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτου παραγωγής με 430 km/h. Οπότε μια ακόμα πιο ακραία Veyron θα μπορούσε να πιάσει τα 450, προκειμένου να ικανοποιήσει την όρεξη όσων θα μπορούσαν να πληρώσουν έξι εκατομμύρια ευρώ που φημολογείται ότι θα κοστίζει το αυτοκίνητο.

Πηγή:http://www.newsit.gr