Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Επί ποδός οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Τις αντιδράσεις εργαζομένων στα λιμάνια, προκαλούν τα σχέδια της κυβέρνησης, για αξιοποίηση των λιμανιών.Με αίτημα να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους μονομετοχικούς... Οργανισμούς Λιμένων, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας «ΟΜΥΛΕ», η Ένωση Λιμενεργατών και ο Σύνδεσμος Αρχιεργατών Εποπτών ΟΛΠ, πραγματοποιούν αύριο στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα και αγωνιστικές παρεμβάσεις σε όλα τα λιμάνια.

Στον ΟΛΠ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 12:30 το μεσημέρι στις Πύλες του ΣΕΜΠΟ.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ, αναφέρει, ότι η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων και ξεπουλήματος της Δημόσιας Περιουσίας, επιχειρώντας με ψεύτικα προπαγανδιστικά τεχνάσματα να πείσει τη κοινή γνώμη, ότι θα έρθει η ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης.

Τονίζει επίσης, ότι η κυβέρνηση παραγνωρίζει σκόπιμα, ότι διαχρονικά τα Δημόσια Λιμάνια ήταν κερδοφόρα και συνέβαλαν σημαντικά στην Εθνική Οικονομία.

«Να αντιληφθεί καλά η δικομματική Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ του κ. Σταυρίδη, ότι τα Λιμάνια είναι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ.