Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Υποχρεωτική σε όλα τα αυτοκίνητα η επείγουσα κλήση

Τη δυνατότητα αυτόματης κλήσης σε περίπτωση ατυχήματος, θα πρέπει να υποστηρίζει κάθε καινούριο αυτοκίνητο που λανσάρεται στην Ευρώπη από τον Οκτώβριο του 2015, όπως αποφασίστηκε από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε.
Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση...
πάρθηκε ώστε να καλούνται άμεσα οι υπηρεσίες πρώτης βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος και να μειωθεί ο αριθμός των θυμάτων από τα τροχαία. Έτσι, από το 2015 όλες οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να εξοπλίζουν τα μοντέλα τους με την εφαρμογή της κλήσης έκτακτης ανάγκης.
Το σύστημα υποστηρίζει κάθε χώρα της Ευρώπης στον αριθμό εκτάκτων αναγκών,112. Σε περίπτωση ατυχήματος ενεργοποιείται η λειτουργία και οι επιβάτες λαμβάνουν ένα φωνητικό μήνυμα. Αμέσως μετά ακούγεται το τηλέφωνο να καλεί καθώς πραγματοποιείται η κλήση προς τον αριθμό 112. Την ίδια στιγμή στέλνονται οι γεωγραφικές συντεταγμένες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι αρχικά η συνομιλία γίνεται μέσω του κινητού τηλεφώνου που έχει επιλεγεί από το σύστημα. Στο μέλλον όμως, τα αυτοκίνητα θα υποδέχονται κάρτα SIM, ώστε η κλήση να μπορεί να πραγματοποιείται απευθείας από το σύστημα, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης κινητού.
Πηγή:http://www.zougla.gr