Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΔΗΓΩΝ-ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΕΛΤΑ
Δελτίο Τύπου

Κάτω τα χέρια από τη Δημόσια Τηλεόραση

Καταδικάζουμε την πρωτοφανή κυβερνητική απόφαση να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και να απολύσει τους 2.600 Εργαζόμενους σ’ αυτή.
Η κυβέρνηση της χώρας, υποχείριο των δεσμεύσεών της απέναντι στην τρόικα, αποφάσισε αυθαίρετα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και εν αγνοία της...
Βουλής να παραχωρήσει στον εαυτό της το δικαίωμα να προβαίνει στο κλείσιμο ή τη συγχώνευση οποιουδήποτε Δημόσιου φορέα. Υποταγμένη και για να ικανοποιήσει τις επιταγές των δανειστών η κυβέρνηση, θα συνεχίσει το καταστροφικό της έργο στο Δημόσιο Τομέα.
Οι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποτελούν το πρώτο σκέλος από το σύνολο των απολύσεων που έχει αποφασίσει να κάνει η κυβέρνηση. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν  χιλιάδες άλλες, μέσω της κατάργησης ή συγχώνευσης Δημόσιων οργανισμών. Θύματα αυτής της αντεργατικής πολιτικής δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, θύματα θα είμαστε όλοι, που σιγά - σιγά θα στερηθούμε στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες.
Ζητούμε να συγκληθούν τα όργανα των υπερκείμενων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, να πάρουν αποφάσεις προκειμένου το συνδικαλιστικό κίνημα να δώσε απάντηση στον κυβερνητικό αντεργατικό αυταρχισμό.
Εκφράζουμε την απεριόριστη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και καλούμε όλα τα μέλη μας να πάρουν μαζικά μέρος στις  κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν, αλλά και στις συγκεντρώσεις στήριξης που διοργανώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Αθήνα 12 Ιουνίου 2013

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                               Ο Γ. Γραμματέας


Γ. Αποστολόπουλος                    Βασίλης Πήχας