Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Εκτός μάχης ο Σόλμπεργκ

Απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο της Ford, καθώς μετά τη χθεσινή ατυχία του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που τον άφησε εκτός τίτλου, ήρθε και η σειρά του Πέτερ Σόλμπεργκ.
Ο Νορβηγός οδηγός χθες κατέβαλε υπεράνθρωπη προσπάθεια να μαζέψει τη διαφορά του από τον...

πρωτοπόρο Λόεμπ και τα κατάφερε να την ρίξει μέχρι το τέλος της ημέρας στα 10,2 δευτ., αφού κέρδισε τις τρεις διαδοχικές τελευταίες ειδικές διαδρομές.

Ο οδηγός της Ford θα συνέχιζε τον άθλο του σήμερα το πρωί αλλά λογάριαζε χωρίς τον... ξενοδόχο. Στην πρώτη ειδική της ημέρας και 18η του αγώνα, στους Αγίους Θεοδώρους, 13 χλμ πριν το τερματισμό, κατέστρεψε στην κυριολεξία τον πίσω αριστερό τροχό του Fiesta WRC και χτύπησε σε ένα δέντρο χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ούτε αυτός ούτε ο συνοδηγός του. Αυτό σήμανε και το τέλος της όποιας προσπάθειας του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή για νίκη στο Ακρόπολις παρά το γεγονός ότι είχε τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει με τη φόρα που είχε από χθες.

Ο Σεμπάστιαν Λόεμπ μπορεί λοιπόν να συνεχίσει την πορεία του προς την τέταρτη φετινή του νίκη και δεύτερη συνεχόμενη, αφού έχει «ξεφορτωθεί» έναν σημαντικό αντίπαλο. Η αλήθεια είναι ότι η πίεση που δέχθηκε χθες από τον Σόλμπεργκ ήταν αρκετά μεγάλη.

Αναπάντεχα η Citroen όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις θα κάνει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα το 1-2 αφού ο Μίκο Χίρβονεν είναι πλέον στη δεύτερη θέση, αλλά με δύο λεπτά διαφορά από τον πρωτοπόρο teammate του.

Τρίτος γενικής είναι ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που κέρδισε και το πρώτο πέρασμα σήμερα από την ειδική Αγιοι Θεόδωροι. Η διαφορά είναι ότι ο Φινλανδός βρίσκεται πλέον εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης από χθες και απλά μαζεύει πολύτιμους βαθμούς τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του.

Τέταρτος ειδικής αλλά και γενικής κατάταξης είναι ο Μαντς Οστμπεργκ που ανέφερε πρόβλημα με τα πίσω φρένα στο αυτοκίνητο του. Το DS3 WRC του Τιερί Νουβίλ ταλαιπωρήθηκε προς το τέλος της ειδικής με τον νεαρό Γάλλο να σημειώνει τον έκτο καλύτερο χρόνο και να είναι πέμπτος γενικής.

Οι ατυχίες συνεχίζονται για τον Αντρέας Μίκελσεν καθώς ολοκλήρωσε την ΕΔ με κατεστραμμένο πίσω αριστερό τροχό που προήλθε από σύγκρουση μέσα στην ειδική λόγω λάθους στις σημειώσεις του.

Ο Ευγκένι Νόβικοφ ξεκίνησε τον αγών από σήμερα σύμφωνα με τους κανονισμούς του super rally αφού πρώτο επισκεύασε το πρόβλημα στην αντλία νερού. Ούτε και τώρα όμως του χαμογέλασε η τύχη καθώς εγκατέλειψε από το ίδιο πρόβλημα.

Οι Ντάνιελ Ολιβέιρα και Νάσερ Αλ-Ατίγια δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ειδική με τον οδηγό από το Κατάρ να αναφέρει βλάβη στο ψυγείο.

Πηγή:http://www.zougla.gr