Τρίτη 22 Μαΐου 2012

«Πάγωμα» για συλλογικές συμβάσεις και μετενέργεια επιθυμεί ο υπουργός Εργασίας

«Πάγωμα» για συλλογικές συμβάσεις και μετενέργεια επιθυμεί ο υπουργός Εργασίας, ώστε να ασχοληθεί με τα θέματα η επόμενη κυβέρνηση
Το «πάγωμα» του θέματος των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας επιθυμεί να επιτύχει ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτης, προκειμένου το θέμα να εξεταστεί από τη νέα κυβέρνηση. Ο κ. Ρουπακιώτης, προσπαθεί... παράλληλα να καθησυχάσει τις ανησυχίες για το θέμα των μισθών, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα και ότι οι πόροι επαρκούν.
Σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, τα τελευταία 24ωρα, ο κ. Ρουπακιώτης επαναλαμβάνει ότι στόχος του είναι να υπάρξουν συνθήκες ηρεμίας στην αγορά, μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, επιχειρεί να έρθει σε συνεννόηση με τους εργοδοτικούς φορείς ώστε να «παγώσουν» οι ενέργειες που αφορούν σε καταγγελίες συλλογικών συμβάσεων, μετά την παρέλευση της περιόδου της μετενέργειας για συμβάσεις που έχουν λήξει.
Η πρώτη αντίδραση από την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου είναι θετική στο αίτημα. Ο Β. Κορκίδης δήλωσε ότι η αποδόμηση των κλαδικών συμβάσεων έχει ανοίξει διάπλατα το δρόμο στη μείωση μισθών του ιδιωτικού τομέα από 22% έως 37%.
Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι ο ΟΜΕΔ θα μπορούσε να παίξει σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο στην εξομάλυνση του κλίματος τόσο για τους εργοδότες, όσο και για τους εργαζόμενους.
Πηγή:http://www.eklogika.gr