Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τέλος στην πρόθεση Ρουπακιώτη να παγώσει τη μετενέργεια, έβαλε ο πρωθυπουργός

 Τέλος στην πρόθεση Ρουπακιώτηνα παγώσει τη μετενέργεια, έβαλε ο πρωθυπουργός
«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει οιανδήποτε αρμοδιότητα για τη μεταβολή του ισχύοντος νομοθετικού καθεστώτος» δήλωσε ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, βάζοντας τέλος στην πρόθεση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας και εργατολόγου  Αντώνη Ρουπακιώτη, να παγώσει τις...
συλλογικές συμβάσεις και τη μετενέργεια.

«Ό,τι ισχύει πρέπει και να εφαρμόζεται», τόνισε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «τώρα είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα εάν στο πλαίσιο της κοινωνικής ειρήνης, της κοινωνικής καταλαγής, οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ώστε να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα δυναμιτίζουν το κλίμα στην τόσο δύσκολη περίοδο που ζούμε».  Τέλος, απηύθυνε  έκκληση  προς τους κοινωνικούς εταίρους να μπορέσουν να συνεννοηθούν, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποκλειστικό σκοπό έχει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Ο κ. Ρουπακιώτης είχε ζητήσει το «πάγωμα» του θέματος των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας  προκειμένου το θέμα να εξεταστεί από τη νέα κυβέρνηση. Προσπάθησε επίσης   να καθησυχάσει τις ανησυχίες για το θέμα των μισθών, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα και ότι οι πόροι επαρκούν.
Σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του, επαναλάμβανε ότι στόχος του είναι να υπάρξουν συνθήκες ηρεμίας στην αγορά, μέσα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Σε αυτό το πλαίσιο, επιχείρησε να έρθει σε συνεννόηση με τους εργοδοτικούς φορείς ώστε να «παγώσουν» οι ενέργειες που αφορούν σε καταγγελίες συλλογικών συμβάσεων, μετά την παρέλευση της περιόδου της μετενέργειας για συμβάσεις που έχουν λήξει. Η πρώτη αντίδραση από την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου ήταν θετική , αλλά πλέον το θέμα θεωρείται λήξαν μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Πηγή:http://www.eklogika.gr