Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Προφυλακιστέα η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Προφυλακιστέα κρίθηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία απολογήθηκε διά υπομνήματος στον ανακριτή. Η κόρη του πρώην υπουργού έβαλε τα κλάματα στο άκουσμα της απόφασης, καθώς δεν πίστευε, προφανώς, στην εξέλιξη.
«Η κυρία Αρετή Τσοχατζοπούλου... προφυλακίστε επειδή είναι κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου», δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δικηγόρος της κυρίας Τσοχατζοπούλου . Όπως είπε η κυρία Τσοχατζοπούλου απέδειξε στον ανακριτή ότι το ακίνητο στη Δεινοκράτους αποκτήθηκε από χρήματα που προέρχονται από την πώληση άλλου ακινήτου και ότι τα χρήματα αυτά είναι όλα δηλωμένα στην εφορία. Επίσης ανέφερε ότι, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν προφυλακιστέα την Αρετή Τσοχατζοπούλου και επειδή είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου, επιχείρημα που όπως είπε ο κύριος  Δημητρακόπουλος, «μόνο  γέλωτα προκαλεί».

Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε επίσης ότι η πελάτισσά του δεν έχει καμία σχέση με τις offshore εταιρείες.

Η κόρη του υπουργού βρέθηκε από τις 8.45 το πρωί της Πέμπτης πρόσωπο με πρόσωπο με τον ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή, καθώς απολογήθηκε (με υπόμνημα) για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατηγορία για την οποία κρίθηκε προφυλακιστέος ο πατέρας της και τέσσερα ακόμη πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση  του τρόπου απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η κυρία Τσοχατζοπούλου, αναχώρησε από την πίσω πόρτα της Σχολής Ευελπίδων και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Aπό εκεί θα πάρει το δρόμο πιθανότατα για τις φυλακές Κορυδαλλού.  

Επιπλέον με ανακοίνωση της η  εταιρία «Arcon» ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε έχει συναλλαχθεί καθ’ οιοδήποτε τρόπο με την εταιρία «Blue Bell S.A.» πολύ δε περισσότερο δεν έχει αποκτήσει το ακίνητο της οδού Δεινοκράτους 60.
Πηγή:http://www.protothema.gr