Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Επίθεση χάκερς στα αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους!

Εντάξει, δεν ζούμε και στην πλέον οργανωμένη χώρα του κόσμου, αλλά το να διακινούνται στο διαδίκτυο αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και δη ορισμένων από τις σημαντικότερες διευθύνσεις του, μάλλον είναι κάτι που δύσκολα γίνεται πιστευτό.
Και όμως, Έλληνες υποστηρικτές... των Anonymous πραγματοποίησαν ισχυρή κυβερνοεπίθεση πριν από μερικές ημέρες σε σειρά οργανισμών που ελέγχονται από το Δημόσιο με την ευρύτερη έννοια του, όπως το Δημοτολόγιο Καρδίτσας, το ΤΕΙ Καβάλας και το ...ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μάλιστα, μετά την κυβερνοεπίθεση έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο αρχεία που αφορούν την Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και, ειδικότερα, τη Γενική Διεύθυνση Θησαυροφυλακίου & Προϋπολογισμού καθώς και αρχεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων!

Η σχετική πληροφορία δημοσιεύθηκε έπειτα από έρευνα του blog SecNews και επιβεβαιώνεται από αρμόδιες πηγές του protothema.gr στο υπ. Οικονομικών, οι οποίες μάλιστα αξιολογούν το περιστατικό ως αρκετά σοβαρό.

Οι χάκερς, μάλιστα, έχουν αναρτήσει μήνυμα στο οποίο καταγγέλλεται το ηλεκτρονικό φακέλωμα που επιχειρείται από την κρατική μηχανή.

"Για το κράτος είστε αριθμοί ...όμως δείκτες δυστυχίας δεν υπάρχουν για το κράτος", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα...

Δείτε παρακάτω το μήνυμα που ανάρτησαν οι hackers.





Πηγή:http://www.protothema.gr