Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Στο άρθρο 99 και η ΕΛΠΑ;

Στα άκρα φαίνεται πως φθάνουν οι σχέσεις των εργαζομένων της ΕΛΠΑ και μελών του νεοεκλεγέντος Δ.Σ., με αποτέλεσμα να απειλείται προς κατάρρευση ολόκληρο το οικοδόμημα κάτω από το οποίο βρίσκονται τόσο η γνωστή οδική βοήθεια όσο και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός. Από την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των κεντρικών κτηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και απαιτούν από τα μέλη του Δ.Σ. να υπογράψουν τις περσινές συμβάσεις εργασίας, ενώ δίνουν εναλλακτικά τη δυνατότητα στους διοικούντες να τους...
ξοφλήσουν τα δεδουλευμένα τριών μηνών με ειδική ρύθμιση.

Ωστόσο, η οικονομική δυσπραγία έχει παγώσει τα πάντα και η ΕΛΠΑ παραμένει ανίκανη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όχι μόνο προς τους εργαζομένους αλλά και σε τρίτους. Από την πλευρά τους, τα μέλη του Δ.Σ. προφασιζόμενα ότι δεν είναι έμμισθοι προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν, ενώ θεωρούν πως δεν υπάρχει καν μεγάλη ανησυχία, κάτι που άλλωστε το είχαν διαβεβαιώσει και πριν από λίγες ημέρες, οπότε και πραγματοποιήθηκαν εκλογές. Τα πράγματα, όμως, έχουν αρχίσει να σκουραίνουν και αυτό διότι στο... παιχνίδι αναμένεται να μπει σύντομα και η εφορία, το ΙΚΑ, μια και τα χρήματα που οφείλονται σε αυτούς του οργανισμούς μεταφράζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Από τη μεριά τους, τα μέλη του Δ.Σ. δηλώνουν ότι θα βρεθεί σύντομα λύση, αφού ήδη η ΕΛΠΑ έχει προχωρήσει σε μεγάλες συμφωνίες, όπως είναι αυτή με την Αγροτική Ασφαλιστική, ενώ αναμένονται ακόμα δύο που θα φέρουν «ζεστό» χρήμα στα ταμία. Όσον αφορά στην κατάληψη, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίστηκε να εκδώσουν σήμερα σχετική ανακοίνωση με αποδέκτες εργαζομένους και σωματείο, προκειμένου να τους γνωστοποιήσουν ότι η κατάληψη είναι παράνομη και καταχρηστική. Επίσης θα τους ζητήσουν να καθίσουν για ακόμα μία φορά στο τραπέζι για να κουβεντιάσουν.

Να αναφέρουμε επίσης και σύμφωνα με πληροφορίες από ανώνυμη πηγή της ΕΛΠΑ, ότι όλα τα μέλη του Δ.Σ. έχουν ήδη παραδώσει τις παραιτήσεις τους στον πρόεδρο Βασίλη Δεσποτόπουλο. Αυτό σημαίνει πως ανά πάσα ώρα και στιγμή η ΕΛΠΑ πάει στο Πρωτοδικείο, διορίζεται νέος πρόεδρος και ίσως υπαχθεί στο άρθρο 99 για ρύθμιση των χρεών της. Τα επόμενα 24ωρα αναμένονται πολύ δύσκολα, αφού -όπως φαίνεται- οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω.

Από την άλλη, η συγκεκριμένη εξέλιξη μεταφράζεται και σε ταλαιπωρία για εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές της ΟΒΕΛΠΑ, οι οποίοι θα αναζητήσουν και θα απαιτήσουν ακόμα και χρήματα, αφού τις τελευταίες μέρες δεν τους παρέχονται υπηρεσίες.

Πηγή:http://www.zougla.gr