Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Καλά έκανε η ΝΔ και παρενέβη για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ

«Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης αναγνωρίζοντας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ότι ορθά παρενέβη η ΝΔ στο θέμα. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε τον κ. Βορίδη, ενώ σε δελτίο Τύπου που...

εξέδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, αναφέρουν ότι «οι προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου είναι διαδικασία που υλοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα τελευταία 17 χρόνια, για την κάλυψη έκτακτων και περιοδικών αναγκών».

Ο κ. Βορίδης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος στη μεταβίβαση των αδειών ταξί. Τόνισε ότι η μεταβίβαση θα μπορούσε να φορολογηθεί βάσει της δημιουργίας ενός αντικειμενικού συστήματος και σύμφωνα με το εάν πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια ή τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Αναφερόμενος στο «πάγωμα» των έργων στους τέσσερις οδικούς άξονες, σημείωσε ότι θα αργήσει η επανέναρξη των κατασκευαστικών εργασιών. Ωστόσο, ανέφερε ότι προσεχώς θα υπάρξουν ανακοινώσεις για πιθανή συμφωνία του Δημοσίου με τις εταιρείες για το τεχνικό αντικείμενο των έργων.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση των 260 πρώην εργαζομένων του Μετρό, εκτιμώντας ότι θα μπορούσαν να επαναπροσληφθούν, αφότου συνεκτιμηθούν οι ανάγκες σε προσωπικό για τη λειτουργία των επτά νέων σταθμών του Μετρό.

Πηγή:http://www.newsnow.gr