Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ντόρα: “Έμεινα άναυδη, το εκατομμύριο ήταν του Ισίδωρου”…

Ένας πραγματικός χαμός έχει ακολουθήσει την αποκάλυψη ότι το ένα εκατομμύριο – δολάρια και όχι ευρώ, τελικά – δεν είχαν βγει στο εξωτερικό από κάποιον βουλευτή, αλλά με έμβασμα από τον σύζυγο της κας Ντόρας Μπακογιάννη, επιχειρηματία Ισίδωρο Κούβελο!

Το ποσό φέρεται να αφορά την πώληση μετοχών, την εισαγωγή του τιμήματος στην χώρα μας και την...


μεταφορά του στο εξωτερικό για την αγορά πλοίου σε μία διαδικασία που χαρακτηρίζεται από την ίδια την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας ως ηθική και νόμιμη.

Η κα. Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι ενημερώθηκε από τον κ. Αργύρη, επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το θέμα και ότι …έπεσε από τα σύννεφα! Μιλά δε για προσπάθεια σπίλωσής της από την κυβέρνηση, άλλα πολιτικά πρόσωπα αλλά και από τον επικεφαλής της Αρχής για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος “μαύρου χρήματος”. Κ. Νικολούδη.

Μιλώντας λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη, στην Ολομέλεια της Βουλής, η κυρία Μπακογιάννη σε έντονο ύφος ανέφερε « Απαιτώ από τα κόμματα να τοποθετηθούν και από την κυβέρνηση να απαντήσει πώς είναι δυνατόν 5 ημέρες να χειρίζεστε την υπόθεση  και να μην το λέτε δημοσίως.

Πώς είναι δυνατόν να έρχεται ο κ. Νικολούδης να λέει όσα λέει  και να είμαστε πεπεισμένοι ότι μιλά για βουλευτή και τελικά να είναι επιχειρηματίας. Είναι ηθικό να κάνει ένας  επιχειρηματίας αυτές τις δουλειές και νόμιμο όπως και είναι ηθικό βουλευτής να παντρεύεται  επιχειρηματία. Δεν δέχομαι να σπιλωθώ. έχω στοχοποιηθεί αρκετά στην ζωή μου. Δεν θα ανεχθώ να γίνω στόχος σε ένα παιχνίδι των 2 κομμάτων».

Επιπροσθέτως, ζήτησε από την Βουλή να καλέσει τον πρόεδρο της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη προκειμένου να αποκαλύψει «ποιος είναι αυτός που του κατέθεσε την καταγγελία» αφήνοντας υπονοούμενα ότι το πρόσωπο που κατέθεσε τα στοιχεία στον κ. Νικολούδη είναι πολιτικός.

Τέλος, η κυρία Μπακογιάννη επανέλαβε την δική της εκδοχή για τους λόγους που δεν αντιλήφθηκε ότι η υπόθεση αφορά την ίδια λέγοντας ότι «Πριν από τρεις ημέρες από το βήμα της Βουλής ζήτησα το όνομα του βουλευτή που κατά τον Νικολούδη  έβγαλε χρήματα εκτός Ελλάδας. Ομολογώ ότι ένιωθα οργή και περιέργεια να μάθω ποιος είναι . Πριν από μια ώρα έλαβα τηλεφώνημα από τον κ. Αργύρη που μου είπε ότι το έμβασμα της  3ηςΜαρτίου 2011 ήταν του συζύγου μου και έμεινα άναυδη.

Επικοινώνησα με τον σύζυγο μου και μου είπε ότι στο πλαίσιο την επιχειρηματικής δραστηριότητας είχε μετοχές στην Αμερική τις οποίες ρευστοποίησε στην Ελλάδα και τα ξαναέστειλε στο εξωτερικό για αγορά πλοίου» και συμπλήρωσε ότι «Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η πενθήμερη συζήτηση αφορούσε σε επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου, γνωστού επιχειρηματία στο χώρο της ναυτιλίας, που φυσικά δεν είναι μεμπτό που αποφάσισε να επενδύσει στην ελληνική ναυτιλία».

Στην επιτροπή «πόθεν έσχες» για εξηγήσεις ο Κούβελος

Την ίδια ώρα, ο κύριος Ισίδωρος Κούβελος δέχτηκε κλήση από την επιτροπή ελέγχου των «πόθεν Εσχες» της Βουλής προκειμένου να παράσχει, εντός 20 ημερών, γραπτές εξηγήσεις για το έμβασμα τους 1ος εκατομμυρίου δολαρίων προς τράπεζα του Λονδίνου.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης αυτό που θα ελεγχθεί τις επόμενες ημέρες είναι εάν στην κοινή δήλωση περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους έχει δηλωθεί η συγκεκριμένη μεταβολή αν και όπως επισήμανε ο κ. Αργύρης «ο κ. Κούβελος έχει μεγάλο μετοχολόγιο, με πολλές συναλλαγές και είναι δύσκολο να ελεγχθεί».

Τέλος, ο κ. Αργύρης άφησε αιχμές για τον «επιπόλαιο» χειρισμό της υπόθεσης από τον προϊστάμενος της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη εξηγώντας ότι «Ο κ. Νικολούδης έχει πολιτικούς προϊσταμένους να τον ελέγξουν, δεν είναι αρμοδιότητα της Επιτροπής μας».


Πηγή:http://www.protothema.gr