Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΒΙΝΤΕΟ η στιγμή του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Αργεντινή - 49 νεκροί και 600 τραυματίες

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Μπουένος Άιρες και ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφεραν ότι "υπάρχουν νεκροί" από το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί σε σταθμό της πρωτεύουσας....
"Υπάρχουν νεκροί. Δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι", είπε ο Ντανιέλ Ρούσο, εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε στο σταθμό Όνσε (Έντεκα).

    Η εφημερίδα Clarin ανέφερε ότι έχουν εντοπιστεί οι σοροί 49 ανθρώπων, ωστόσο ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από τις αρχές.

Το τηλεοπτικό κανάλι C5N της Αργεντινής μετέδωσε βίντεο με την στιγμή του δυστυχήματος. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





    Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών Αλμπέρτο Κρεσέντι, έκανε λόγο για πάνω από 600 τραυματίες, σημειώνοντας ότι υπάρχουν ακόμη 30 άτομα εγκλωβισμένα στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι του τρένου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, Χουάν Πάμπλο Σκιάβι, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν έχουν αναφερθεί νεκροί. Οι περισσότεροι φέρουν μώλωπες, ωστόσο κάποιοι έχουν τραυματιστεί στο θώρακα.

    "Ορισμένοι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στα βαγόνια. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν νεκροί. Το τρένο μπήκε στο σταθμό με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα και χτύπησε στον προφυλακτήρα", εξήγησε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο σταθμό 11, όπου έγινε το ατύχημα.



    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το τρένο, που μετέφερε 2.000 επιβάτες, παρουσίασε κάποιο πρόβλημα στο σύστημα πέδησης.

    "Το ατύχημα είναι πολύ σοβαρό. Τα βαγόνια σφήνωσαν το ένα με το άλλο. Ένα μπήκε σε βάθος έξι μέτρων μέσα στο μπροστινό του. Όλα έχουν καταγραφεί σε βίντεο και θα τα μελετήσουμε" πρόσθεσε ο υπουργός.



    "Υπάρχουν άνθρωποι που αιμορραγούν και έχουν κατάγματα. Το τρένο ήταν γεμάτο. Εγώ ήμουν στο βαγόνι όπου μπορείς να έχεις μαζί και το ποδήλατό σου. Οι άνθρωποι ήθελαν να βγουν έξω με κάθε τρόπο", είπε σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ένας από τους επιβάτες του τρένου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν τη διάσωση του μηχανοδηγού, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στα συντρίμμια, καθώς και την απομάκρυνση επιβατών πάνω σε φορεία.



    Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 212 τραυματίστηκαν όταν δύο τρένα και ένα λεωφορείο συγκρούστηκαν σε μια ισόπεδη διάβαση στη συνοικία Φλόρες, στα δυτικά του Μπουένος Άιρες.



Πηγή:http://www.newsit.gr