Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Κάτω από το μηδέν η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας

Νέα επιδείνωση του καιρού με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουμε σε όλη τη χώρα από σήμερα Κυριακή. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό καιρού και την Δευτέρα. Συγκεκριμένα:

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με...

πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια του νομού θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και αργότερα στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που παροδικά θα είναι αυξημένες με πιθανότητα βροχής στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη βόρεια Κρήτη και πιθανώς στις Κυκλάδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που θα είναι αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Δείτε πού χρειάζονται αλυσίδες και πού συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς, σύμφωνα με την Αστυνομία

Η μεγάλη επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα, καθώς και η σφοδρή χιονόπτωση σε ορισμένες περιοχές έχει σαν αποτέλεσμα η κίνηση στους δρόμους να γίνεται με δυσκολία, ενώ σε κάποιες περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη - Ροδόπη
Λόγω αυξημένης στάθμης του νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη διάβαση του ποταμού Λισσού (περιοχή Αγ. Μαρίνας Ιμέρου), διάβαση ποταμού Ποντικόρεμα, μεταξύ Αρριανών – Φιλύρας, διάβαση ποταμού, μεταξύ Ιασίου και Εβρένου, διάβαση ποταμού, μεταξύ Αετοκορυφής και Διώνης, διάβαση ποταμού, μεταξύ Λοφαρίου και Στρύμης, διάβαση ποταμού, μεταξύ Αρριανών και Σκαλώματος, διάβαση ποταμού, μέσα στη Φιλύρα και διάβαση ποταμού, μεταξύ Δοκού και Γρατίνης.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Καστοριά
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από 22ο έως 28ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).

Αντιολισθητικές Αλυσίδες

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη – Ροδόπη

Επ. Ο. Δρανιά – Οργάνη - Μυρτισκή - Άνω Βυρσίνη.
Επ. Ο. Δρανιά – Κάρδαμο - Κύμη.
Επ. Ο. Ν. Σάντας – Κέχρου, από το 15ο χλμ.

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Φλώρινα, Καστοριά

Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).
Ε. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς, από 6ο έως 30 χλμ. (μέσω Βίγλας).
Επ. Ο. Καστοριάς – Φλώρινας, από 10ο έως 18ο χλμ. (μέσω Βιτσίου).
Επ. Ο. Καστοριάς – Ιωαννίνων, από 30ο έως 50ο χλμ. (μέσω Νεστορίου).

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Πέλλα, Κιλκίς

Επ. Ο. Άρννισας – Π. Αγ. Αθανασίου, από το 8ο χλμ.
Επ. Ο. Καστανερής - Λιβαδίων, Δήμου Παιονίας, από το 3ο χλμ.


ΚΥΡΙΑΚΗ
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας . Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως έως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδο με ισχυρό παγετό να σημειώνεται τη νύχτα και νωρίς το πρωί

ΔΕΥΤΕΡΑ
Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τη Θεσσαλία-Σποράδες, την ανατολική στερεά-Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Στα νότια είναι πιθανό να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες θα σημειωθούν νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κυρίως τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Πηγή:http://www.protothema.gr