Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Χρήσιμες συμβουλές για την οδήγηση στο χιόνι και τον παγετό(video)

(Αναδημοσιεύουμε παλαιότερη ανάρτηση μας σχετική με την οδήγηση σε χιόνια και πάγο και νέα προϊόντα διευκόλυνσης των οδηγών στις δύσκολες αυτές  συνθήκες).
Ανεπτυγμένα καλύμματα τροχών, με στόχο να αυξάνουν  την πρόσφυση των τροχών...


στο δρόμο όταν οδηγείτε σε πάγο ή χιόνι:
Προειδοποίηση:
Πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε πάγο και σε χιόνι, πρέπει να αφαιρείται αμέσως όταν δεν απαιτείται πλέον η χρήση της πχ σε στεγνό δρόμο, σε δρόμο μόνον με βροχή, σε χωματόδρομο χωρίς χιόνι η πάγο, ή όταν το όχημα είναι παρκαρισμένο. Προσοχή να οδηγείτε πολύ προσεκτικά όταν χρησιμοποιείτε κάλυμμα τροχών  διότι η έλλειψη θορύβου (σε αντίθεση π.χ. με τις απλές μεταλλικές αλυσίδες) μπορεί να παραπλανήσει τους οδηγούς και να τους κάνει να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Η μέγιστη ταχύτητα που θα πρέπει να αναπτύσσει το φορτηγό είναι 30 χιλιόμετρα την ώρα.Μην απενεργοποιείτε κανένα anti-spin πρόγραμμα όπως ETS, ASR, ESP, DSC κα. Ξεκινήστε το φορτηγό και οδηγείστε προσεκτικά αποφεύγοντας σπιναρίσματα, απότομα φρεναρίσματα, απότομες επιταχύνσεις γιατί μπορεί να προκαλέσετε ζημιά στο προϊόν.
Υπάρχουν στο εμπόριο διάφορες εταιρίες που προμηθεύουν αντίστοιχα προϊόντα.Εμείς βρήκαμε τα videakia των εταιριών AUTOSOCK και MULTIGRIP και σας τα παρουσιάζουμε.
Για φορτηγά:






Για επιβατικά: