Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ενημέρωση μέσω Διαδικτύου για την κίνηση στους δρόμους

 Ένα επαναστατικό πρόγραμμα ελέγχου της κυκλοφορίας και της πληροφόρησης των πολιτών μέσω του Internet και μέσω sms προωθείται και πρόκειται να κάνει πρεμιέρα πιθανότατα τον Μάρτιο στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά πανελλαδικά.

Έτσι, όλες τις ώρες της ημέρας,...
ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει ακριβείς πληροφορίες για τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει στην πόλη και να κάνει την ημέρα του ευκολότερη και πιο… πράσινη.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους του προγράμματος, θα εκτιμά την κίνηση σε συγκεκριμένες διαδρομές για το επόμενο 15λεπτο, ενώ θα μπορεί να προβλέψει την κινητικότητα τις επόμενες ώρες.

Πρόκειται για τα αποτελέσματα της ερευνητικής δουλειάς του Ινστιτούτου Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) για τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το οποίο δημιουργείται ένα συνολικό σύστημα βιώσιμης κινητικότητας, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός «έξυπνου» κέντρου ελέγχου της κυκλοφορίας και της πληροφόρησης των πολιτών μέσω του Internet, μέσω μηνυμάτων sms και, σε επόμενη φάση, και μέσω navigators.

Πέραν των βέλτιστων διαδρομών από πλευράς κυκλοφοριακού φόρτου, θα δίνονται συνιστώμενες ώρες μετακίνησης αλλά και το καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα μιας διαδρομής.

Το πρόγραμμα θα βασίζεται στο σύστημα σηματοδότησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην πλήρη εφαρμογή του θα μπορεί να δώσει πολλαπλές εναλλακτικές μετακίνησης στον πολίτη.
Πηγή:
http://www.zougla.gr