Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αδιάλλακτη η Τρόικα - Καταργεί 13ο και 14ο μισθό

Νωρίς σήμερα το πρωί η Τρόικα που βρίσκεται στην Αθήνα ενημέρωσε άτυπα τον υπουργό Εργασίας, κ. Κουτρουμάνη, ότι δεν πρόκειται καν να συζητήσει το θέμα μη κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού σε όλους τους Έλληνες εργαζόμενους για τουλάχιστον μία δεκαετία....

Οι τρεις εκπρόσωποι της Τρόικας που βρίσκεται στην Αθήνα άφησαν να εννοηθεί μάλιστα, ότι τυχόν επιμονή της κυβέρνησης στη μη εφαρμογή του μέτρου αυτού θα σημάνει διακοπή των διαπραγματεύσεων και άμεση αναχώρηση τους από την Αθήνα.
Ο κ. Κουτρουμάνης ενημέρωσε τηλεφωνικά, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί τον πρωθυπουργό γι' αυτή τη νέα εξέλιξη με την αδιαλλαξία της Τρόικας στο θέμα των δύο επιπλέον μισθών. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα να ανατρέψει τον σχεδιασμό που είχε κάνει ο κ. Παπαδήμος να προσφέρει στην Τρόικα ανάλογες περικοπές δαπανών στον αμυντικό τομέα και στη φαρμακευτική περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να καλυφθεί το ποσό που απαιτείται από την Τρόικα με την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Το νέο τώρα "όπλο" Παπαδήμου για να πείσει την Τρόικα να μην επιμείνει στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού θα είναι η απειλή για άμεση κατάρρευση της κυβέρνησή του, γιατί –όπως θα τους τονίσει- το μέτρο αυτό αποκλείεται να γίνει δεκτό, τόσο από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που τον στηρίζουν όπως και από το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών που θα κληθούν να ψηφίσουν το μέτρο.
Διαβάστε τι έγινε στην συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας εδώ

Πηγή:http://www.newsbomb.gr