Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Κάτι δεν πάει καλά με τις επισκευές των οχημάτων του ΕΛΤΑ στα ιδιωτικά συνεργεία

Εδώ και χρόνια ο Οργανισμός επισκευάζει τα μεγάλα υπηρεσιακά φορτηγά του σε ιδιωτικά συνεργεία. Φαίνεται όμως πως το τελευταίο διάστημα, αν θυμηθούμε και τις
συνεχείς καταγγελίες του Πανελλαδικού Συλλόγου Τεχνικών αλλά και τις ερωτήσεις που έχουν γίνει στη βουλή για το θέμα, υπάρχει σοβαρό...

πρόβλημα.
Τις τελευταίες ημέρες έφτασαν στα χέρια μας έγγραφα που αποτυπώνουν μια τουλάχιστον περίεργη κατάσταση, που δημιουργεί κινδύνους  στους χρήστες - Οδηγούς των υπηρεσιακών φορτηγών, αφού αποδεικνύεται πως στις επισκευές των οχημάτων χρησιμοποιούνται κάποιες φορές μη γνήσια ανταλλακτικά και μάλιστα εν γνώσει της αρμόδιας υπηρεσίας του ΕΛΤΑ.

Το ζήτημα δε φτάνει στα όρια του σκανδάλου, όταν ο αρμόδιος Συνάδελφος για την επίβλεψη των επισκευών, καταγγέλλει με εμπιστευτική αναφορά του προς την προϊστάμενη Διεύθυνση του, όσα διαπίστωσε στον έλεγχο που πραγματοποίησε στο ιδιωτικό συνεργείο και η εμπιστευτική αναφορά του, άγνωστο πως, έφτασε στα χέρια του ιδιοκτήτη του συνεργείου, οποίος στη συνέχεια με τη σειρά του απαντά στα καταγγελλόμενα του Συναδέλφου, κατηγορώντας τον  για μια σειρά θέματα, τα οποία θα διαβάσετε παρακάτω στα επισυναπτόμενα έγγραφα.

Σημασία έχει ότι, ο ιδιοκτήτης του συνεργείου παραδέχεται πως χρησιμοποίησε μη γνήσια ανταλλακτικά και μάλιστα, όπως αναφέρει, εν γνώση της αρμόδιας υπηρεσίας μας.
Δεν γνωρίζουμε αν έχει διαταχθεί έρευνα για το θέμα, αφού η απάντηση του ιδιοκτήτη του συνεργείου έχει κοινοποιηθεί και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Ελπίζουμε πως, ναι.

Παρακάτω σας παραθέτουμε όλη την αλληλογραφία, με σβησμένα τα ονόματα των εμπλεκομένων και του συνεργείου για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων:

1. Η εμπιστευτική αναφορά του Συναδέλφου με τις διαπιστώσεις - καταγγελίες του.







2. Η επιστολή - απάντηση του ιδιοκτήτη του συνεργείου



 

3.  Η εμπιστευτική αναφορά - απάντηση του Συναδέλφου προς την υπηρεσία του, στην επιστολή του ιδιοκτήτη του συνεργείου







Ελπίζουμε να συγκινηθούν οι αρμόδιοι και να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα αφενός, για την ασφάλεια των Συναδέλφων που χρησιμοποιούν τα "επισκευασμένα" υπηρεσιακά αυτοκίνητα, αφετέρου για την ποιότητα και το κόστος των επισκευών στα ιδιωτικά συνεργεία.
Εμείς πάντως θα επανέλθουμε . . .