Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σωρεία αντιδράσεων για το μπόνους των υπαλλήλων της Βουλής

Σωρεία αντιδράσεων από αγανακτισμένους πολίτες προκάλεσε η θεσμοθέτηση του κινήτρου επίτευξης στόχων του κοινοβουλευτικού έργου για τους υπαλλήλους της Βουλής.

Παρότι το κίνητρο αυτό έχει θεσπιστεί...
και στο υπόλοιπο δημόσιο, αλλά ως κίνητρο απόδοσης, από το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο της Βουλής, δέχεται σωρεία τηλεφωνημάτων προκειμένου πολίτες να διαμαρτυρηθούν καθώς θεωρούν ότι το νέο κίνητρο των υπαλλήλων του θα λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση του λεγόμενου 15ου και 16ου μισθού που ελάμβαναν στο παρελθόν οι υπάλληλοι της Βουλής.

Σύμφωνα πάντως με την τελευταία τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου εντάχθηκαν και επισήμως στο νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο του δημοσίου, καταργήθηκε ο λεγόμενος 15ος-16ος μισθός και θεσπίστηκε το κίνητρο επίτευξης στόχων στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου, το οποίο θα χορηγείται με τη λήξη των εργασιών της κάθε συνόδου της Βουλής και με απόφαση του Προέδρου της, που θα καθορίζει τους όρους, το ύψος και τον τρόπο καταβολής.


Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού της Βουλής το κονδύλι με τον τίτλο «Λοιπές πρόσθετες παροχές και αποζημιώσεις» από όπου «αντλείτο» ο 15ος και 16ος μισθός , είναι υποπολλαπλάσιο, όσων προβλέπονταν παλαιότερα. Τα στοιχεία, όσον αφορά το συγκεκριμένο κωδικό, δείχνουν σε σύγκριση με το 2011 περικοπή κατά 11,8 εκατ. ευρώ καθώς για το 2012 το ποσό ανέρχεται στα 5,1 εκατ. ευρώ ενώ για το 2011 ήταν 16,9 εκατ. ευρώ.


Παράλληλα, καταργήθηκαν
300 θέσεις εκ των οποίων οι 250 ήταν κενές οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων και οι 50 θέσεις υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου, ενώ ήδη οι υπάλληλοι της Βουλής μειώθηκαν από το 2009 κατά 80, ενώ οι αποχωρούντες υπάλληλοι δεν αντικαθίστανται καθώς δεν γίνεται -πλέον- καμία πρόσληψη.
Πηγή:http://www.skai.gr