Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας για… 100.000 νεκροφόρες

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις τάξεις των ιδιοκτητών γραφείων τελετών η είδηση της αύξησης των τελών κυκλοφορίας στα οχήματά τους με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ξεκινήσει οι κινητοποιήσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον Σταύρο Παπουτσάκη, ιδιοκτήτη γραφείου τελετών στη Νίκαια, το κράτος ζητά υπέρογκα ποσά για τέλη κυκλοφορίας που...
αφορούν τις νεκροφόρες.

Συγκεκριμένα και ενώ μέχρι πέρυσι το ανώτατο ποσό για τέλη ήταν 105 ευρώ, φέτος οι ιδιοκτήτες αυτοκινλητων από γραφεία τελετών καλούνται να καταβάλλουν ακόμα και το ποσό των 1.380 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό. Το αξιοπερίεργο όμως και σύμφωνα πάντα με δηλώσεις του κ. Παπουτσάκη στο Zougla Radio, είναι πως η Κυβέρνηση ζητά αναδρομικά τα χρήματα από το 2002, γεγονός που σημαίνει πως ο κάθε ιδιοκτήτης καλείται να καταβάλει μία περιουσία ανάλογα με τα οχήματα που έχει στο στόλο του. Αν ισχύει κάτι τέτοιο και από τη στιγμή που στην Ελλάδα υπάρχουν 100.000 νεκροφόρες τότε τα έσοδα αγγίζουν ακόμα και το ένα δισεκατομμύριο ευρώ!

Αξίζει να αναφέρουμε πως το υπουργείο συγκοινωνιών χαρακτηρίζει τα συγκεκριμένα οχήματα ως Ι.Χ. αλλά παρ’ όλα αυτά διαθέτουν βιβλίο μεταβολών σαν τα επαγγελματικά αυτοκίνητα. Ο κ. Παπουτσάκης μάλιστα ξεκαθάρισε πως αν δεν βρεθεί λύση τότε θα συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή ενώ θα προχωρήσουν  σε απεργιακές κινητοποιήσεις.