Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

«Κάνουμε τα πάντα για την καταβολή μισθών και συντάξεων»

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα βάλει υπογραφή, όπως του ζητούν οι Ευρωπαίοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης και πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς έχει κάνει πέντε ενέργειες θεσμικές, επαρκείς και πλήρεις για την εκταμίευση της έκτης δόσης:...


1ον : η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

2ον : η ομιλια του κ. Σαμαρά στο Κοινοβούλιο,

3ον : η ψήφος εμπιστοσύνης που παρείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου,

4ον: η έγκριση του προυπολογισμού του 2012 στο Υπουργικό Συμβούλιο και

5ον : η ενημέρωση των συναδέλφων του Προέδρου της ΝΔ στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα για τις τελευταίες εξελίξεις  όπου αναφέρονται οι γνωστές και πάγιες θέσεις του.

“Υπάρχει θέμα εθνικής αξιοπρέπειας” πρόσθεσε ο κ. Μιχελάκης “γιατί δεν αφορά τον κ. Σαμαρά ως πρόσωπο αλλά σαν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης”. Σημείωσε δε ότι η ΝΔ κάνει τα πάντα ώστε οι Έλληνες να πάρουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους.

Η δήλωση του κ. Σαμαρά είναι σαφής και προειδοποιεί τον “επόμενο” που θα ασχοληθεί με ανύπαρκτα ζητήματα στη ΝΔ δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στην προειδοποίηση που απηθύθηνε το πρωί ο αρχηγός της ΝΔ στο εσωτερικό του κόμματος.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας κ. Σταυρόπουλου ότι “ο χαρακτηρισμός της κυβέρνησης ως ειδικού σκοπού αντίκειται στο Συνταγμα” ο Μιχελάκης απάντησε ότι “ο κ. Παπαδήμος έχει δηλώσει ότι πρόκειται για μία μεταβατική κυβέρνηση και επίσης έχει αναφερθεί επανειλημμένως στο πλαίσιο αρχών που συμφωνήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

Τέλος ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι η ΝΔ επιμένει στις θέσεις της για σημαντικά αλλά επιμέρους θέματα όπως είναι η απελευθέρωση των ταξί -όπου ζητά την θέσπιση πληθυσμιακών κριτηριών- και η άρση του καμποτάζ. Αύριο μαλιστα ο αρμόδιος τομεάρχης κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος θα έχει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών κ. Μάκη Βορίδη.