Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ: Κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η Δεκεμβρίου

Σε κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την 1η Δεκεμβρίου, με τη δεύτερη να προχωρά σε δίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στις 24 Νοεμβρίου....


«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, ύστερα από εξουσιοδότηση του Γενικού της Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 2ας Νοεμβρίου 2011, σε συντονισμό με τη ΓΣΕΕ, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας, την 1η Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» Προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.


Αναφορικά με την εργασιακή εφεδρεία στην ανακοίνωση εκφράζεται η εκτίμηση πως θα οδηγήσει στην «στην τραγική υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ειδικά στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, με την καθιέρωση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα, διαμορφώνονται συνθήκες φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων που τις επόμενες ημέρες θα δουν τις αποδοχές τους να υποχωρούν έως και 55%».


«Για το λόγο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε -πέραν της Γενικής Απεργίας- να προχωρήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη παραπάνω Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αποφάσισε, επίσης, την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την ημέρα αυτή από 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στην Αθήνα», συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει πως την ίδια ημέρα «εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θα επιδώσουν στις 14:00 στην Πορτογαλική πρεσβεία ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους συναδέλφους-εργαζόμενους στο πορτογαλικό Δημόσιο, οι οποίοι εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση».