Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Νεκρός διαδηλωτής από τα επεισόδια

Χωρίς σφυγμούς και αναπνοή διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό ο 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και οικοδόμος στο επάγγελμα, Δημήτρης Κοτζαρίδης, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου....


Ο θάνατος του 53χρονου δεν επήλθε ως αποτέλεσμα χτυπημάτων ή κακώσεων, αλλά εξαιτίας του ότι ο διαδηλωτής αισθάνθηκε δυσφορία από τη ρίψη χημικών στο Σύνταγμα και μεταφέρθηκε αρχικά στο Ζάππειο. Εκεί έφτασε στις 16:23 μηχανή του ΕΚΑΒ - η οποία σημειωτέον είχε δεχτεί κλήση απο την αστυνομία για το περιστατικό - αλλά λόγω της βαρύτητας του περιστατικού κλήθηκε στη συνέχεια ασθενοφόρο. Το όχημα παρέλαβε τον 53χρονο σε κρίσιμη κατάσταση στις 16:40 και τον μετέφερε άμεσα στον «Ευαγγελισμό».


Παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.


Μέλη του ΠΑΜΕ αναφέρουν ότι ο Δημήτρης Κοτσαρίδης εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα χημικών και θα ζητήσουν για το λόγο αυτό την έκθεση του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου του.


Αργά το απόγευμα πάντως, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ελένη Ράικου διέταξε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή. Αυτή την ώρα μάλιστα μεταβαίνει εισαγγελέας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»


Νωρίτερα την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος εκτυλίχθηκαν πρωτοφανούς σκληρότητας σκηνές, με ομάδα αναρχικών να επιτίθεται στα μέλη του ΠΑΜΕ με πέτρες, ξύλα και βόμβες μολότοφ, οι οποίες έπεσαν μέσα στο συγκεντρωμένο πλήθος!


Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, στον Ευαγγελισμό έχουν μεταφερθεί από μεσημέρι 74 άτομα, έξι εξ αυτών για προληπτικούς λόγους.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θάνατο του 53χρονου


«Περί ώρα 16:00 εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης και τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό. Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία (3) άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16:23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16:30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.


«Από τις πρωινές ώρες της σήμερα μέχρι την 17:00 ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων». 


Αντώνης Σαμαράς: «Το μεγαλύτερο όπλο είναι η αυτοσυγκράτηση και η ψυχραιμία»

«
Η ωμή βία των κουκουλοφόρων κόστισε την ζωή ενός συνανθρώπου μας σε μια ώρα που η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Το μεγαλύτερο όπλο είναι η αυτοσυγκράτηση και η ψυχραιμία», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Μιχάλης Τιμοσίδης: «Με νηφαλιότητα να παραμείνουμε ψύχραιμοι
»

«
Εκ μέρους της κυβέρνησης εκφράζω θερμά συλλυπητήρια για θάνατο 53χρονου ο οποίος μεταφέρθηκε στο ΓΝ Ευαγγελισμός από το Ζάππειο χωρίς σφυγμούς. Από την εξέταση δεν έφερε κανένα τραύμα. Η ανάνηψη επί 50 λεπτά δεν έφερε αποτελέσματα. Με νηφαλιότητα να παραμείνουμε ψύχραιμοι γιατί αυτό επιβάλλουν οι στιγμές», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης

Για «προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση» μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα


«Προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς» κατήγγειλε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή για τα εκτεταμένα επεισόδια και τις μάχες σώμα με σώμα στην πλατεία Συντάγματος, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι προς τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και νέες επιθέσεις, οι οποίες ξεκαθάρισε ότι «θα αποτύχουν, γιατί ο κόσμος της λαϊκής πάλης είναι μαθημένος και δεν πρόκειται να κάνει πίσω… εμείς είμαστε ιδεολόγοι, ενώ αυτοί υπηρετούν κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς».


Επιπροσθέτως, η κυρία Παπαρήγα άφησε σαφέστατες αιχμές για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ότι «ρέπει προς τον κουκουλοφορισμό, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα πετύχουν και εκλογική μάχη».


Αναλυτικά, είπε: «Την ώρα που άνοιγαν κεφάλια, ο ραδιοσταθμός ΚΟΚΚΙΝΟ (σ.σ. ιδιοκτησίας ΣΥΡΙΖΑ) έλεγε ότι "δεν είναι ιδιοκτησία του ΠΑΜΕ η πλατεία Συντάγματος", αντί να καταδικάσει τους κουκουλοφόρους. Αυτός ο χώρος παρασύρεται σε μια κουκουλοφοροποίηση».


Αιχμές άφησε και για τους σχολιασμούς του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι, αναφέροντας ότι «αυτοί μιλούσαν για ιδεολογικό εμφύλιο πόλεμο. Δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Βάζουν τους επιτιθέμενους μαζί με τους αμυνόμενους…».


Επίσης, η κυρία Παπαρήγα εκτίμησε ότι στην υποκίνηση των κουκουλοφόρων «παίζει ρόλο η κοινοβουλευτική ακροδεξιά, που αντλεί δυνάμεις και από την ΕΛ.ΑΣ. και η ακροαριστερά» και συμπλήρωσε ότι «η κουκούλα για ορισμένους σημαίνει επανάσταση».


Τέλος, σημείωσε ότι «κυβέρνηση και κόμματα φοβούνται τη λαϊκή πάλη και θα επιχειρήσουν να την καταστείλουν. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσουμε».
Πηγή:http://www.protothema.gr