Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Το απεργιακό τσουνάμι της επόμενης εβδομάδας

Με τσουνάμι μοιάζουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις αυτή και -ειδικότερα- την επόμενη εβδομάδα, καθώς "επί ποδός" βρίσκεται σειρά κλάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, η
ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ επεκτείνουν τη γενική απεργία, και από 24ωρη μετατρέπεται σε 48ρη, για τις 19 και 20 Οκτωβρίου, με αιχμή το πολυνομοσχέδιο για τις κλαδικές συμβάσεις και την εργασιακή εφεδρεία....

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο Πεδίον του Άρεως, ενώ την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

Από το πρωί της Παρασκευής, αποκλεισμένο είναι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη Μεσογείων από πολιτικό προσωπικό.

Μεταφορές


Χωρίς σιδηροδρομική εξυπηρέτηση για διάστημα τριών ημέρων θα μείνει η χώρα, καθώς οι μηχηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι εργαζόμενοι του Προαστιακού θα πραγματοποιήσουν τριήμερη απεργία από τις 18 έως και τις 20 Οκτωβρίου, στην οποία θα συμμετάσχει και το σύνολο των σιδηροδρομικών τις ημέρες της γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη και την Πέμπτη.


Σκουπίδια...


"Πολεμικές" διαστάσεις παίρνει το θέμα των σκουπιδιών
. Απορριμματοφόρα ιδιωτικών εταιρειών ξεκίνησαν την αποκομιδή στην Αθήνα μετά από σχετική απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, σε συνέχεια της έκτακτης υγειονομικής διάταξης που εξέδωσε το υπ. Υγείας. Με 48ωρες απεργίες ως την Πέμπτη "απαντά" η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Καταλήψεις, αποκλεισμοί, απεργίες


Δεκαήμερη απεργία από τη Δευτέρα (17/10) έως και την Πέμπτη (27/10) κήρυξε η Ομοσπονδία των
υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, ενώ σε παρόμοια κινητοποίηση προχωρούν και οι τελωνειακοί από την Παρασκευή (14/10).

Παράνομη και καταχρηστικη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των τελωνειακών. Σύμφωνα με την απόφαση, για κάθε  παραβίαση δικαστικής απόφασης θα τιμωρούνται με 1.000 ευρώ πρόστιμο.


Οι
εφοριακοί πραγματοποιούν δύο 48ωρες απεργίες από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, προχωρούν και οι εργαζόμενοι στις
τράπεζες.

Στην απεργία της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου θα συμμετάσχει και η
OME-OTE.

Άλλοι κλάδοι


Κλείνουν τα
εμπορικά καταστήματα και οι βιοτεχνίες στις 19 Οκτωβρίου με απόφαση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι
εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, με κορύφωση την 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη (19/10) και την Πέμπτη, ενώ υπάρχει εισήγηση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, μετά την απεργία της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Οι
δικηγόροι κατεβαίνουν σε πανελλαδική αποχή από την Πέμπτη έως και τις 19 Οκτωβρίου.

Η
ΠΝΟ προχωρά σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα τα πλοίο να παραμείνουν δεμένα, ενώ το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης
Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Σειρά κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, τέλος, τις οποίες δεν προσδιορίζει, εξήγγειλε η
Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και κυρίως στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και στο ενιαίο μισθολόγιο.

ΜΜΕ


Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη (18/10) προχωρούν τα
δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, πρακτορεία), σύμφωνα με απόφαση των Ενώσεων των εργαζομένων.
Πηγή:http://www.nooz.gr