Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου και Βενιζέλος συζητούν για την επόμενη μέρα… του χρέους

Μπορεί οι βουλευτές να αναζητούν το τι και γιατί της πρωτοβουλίας Ραγκούση- Διαμαντοπούλου- Λοβέρδου, αλλά Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν άλλα στα μυαλό τους.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος συναντήθηκαν για περισσότερες από δύο ώρες το απόγευμα της Κυριακής...
και συζήτησαν τις εξελίξεις στο μέτωπο του χρέους. Συμφώνησαν: η Ελλάδα να επιμείνει στην εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και η κυβέρνηση να προχωρήσει στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και του προϋπολογισμού.

Οι δύο πρωταγωνιστές θεωρούν ότι η γερμανική πρόταση για κούρεμα 50% έχει πολλές αντενδείξεις, που δε μπορεί να μείνουν ασχολίαστες από τον βασικό ενδιαφερόμενο, την Ελλάδα. Αντενδείξεις που έχουν αναδείξει και οι εκπρόσωποι του ελληνικού τραπεζικού κόσμου. Αντίθετος στο βαθύ κούρεμα είναι και ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία εντός του Σαββατοκύριακου και ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


Σε ότι αφορά στο εσωτερικό μέτωπο Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησαν την τακτική ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Πέμπτης. Μια σκέψη είναι να μη διαγραφούν όσοι δεν ψηφίσουν ένα άρθρο ή, στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, να επιβληθεί κομματική πειθαρχία, ώστε οι βουλευτές να έχουν άλλοθι. Σε κάθε περίπτωση, από το Μέγαρο Μαξίμου και την αντιπροεδρία το μήνυμα στους βουλευτές είναι ότι "θα ήταν τραγικό να πέσει η κυβέρνηση πριν τη σύνοδο κορυφής"!
Πηγή:http://www.protothema.gr