Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εκβιασμός Βενιζέλου στους αντάρτες βουλευτές - Το άρθρο 37 προαπαιτούμενο για την 6η δόση

Η ψήφιση του επίμαχου άρθρου 37 για τις κλαδικές συμβάσεις είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της 6ης δόσης, διεμύνησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος στο ΚΤΕ Οικονομικών θέτοντας ανοιχτά προς όλους τους αντάρτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζουν...
το πολυνομοσχέδιο τον εκβιασμό «ή ψηφίζετε ή δεν παίρνουμε την 6η δόση».


Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε μιλώντας κατά την έναρξη της κατ’ άρθρον συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία, ότι με τροπολογία που θα καταθέσει αύριο,
η είσπραξη της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνεται σταδιακά μέσω της παρακράτησης φόρου. Κάτι τέτοιο είπε δεν συνιστά περαιτέρω παρακράτηση, αλλά ένα «τεχνικό θέμα».

Οι αμοιβές των εργαζόμενων στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ θα περικοπούν στο 65% των μισθών που είχαν διαμορφωθεί στις 31-12-2009, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα κατώτερου μισθού και κατάργησης της  Εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η αναστολή της επέκτασης της ισχύος των κλαδικών συμβάσεων επεκτείνεται μέχρι το τελος του σταθεροποιητικού προγράμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε και  ρύθμιση σχετικά με την διάκριση μεταξύ νεοπροσλαμβανομένων και ήδη εργαζομένων σε σχέση με το ενιαίο μισθολόγιο- βαθμολόγιο ενώ θα θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια για την προνοιακή στήριξη τριτέκνων και πολυτέκνων.

Τέλος, το Δημόσιο θα μπορεί να οργανώνει τον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας του κρατικού λαχείου, η οποία είναι ψηφισμένη από το μεσοπρόθεσμο.