Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΔΕΔΥ: Σε πλήρη κατεδάφιση του δημόσιου τομέα η πολιτική της κυβέρνησης

Σε πλήρη κατεδάφιση του δημόσιου τομέα και των δημοσίων υπηρεσιών οδηγεί, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας. Η κορυφαία οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων κάνει λόγο για τα πιο βάρβαρα νεοφιλελεύθερα και αντικοινωνικά μέτρα που γνώρισε η χώρα μεταπολεμικά....


Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι η διεύρυνση του θεσμού εργασιακής εφεδρείας δημιουργεί τον κίνδυνο απόλυσης για χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα και στο στενό δημόσιο τομέα. Αυτό έρχεται μετά την απόλυση χιλιάδων συμβασιούχων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μετά την εσπευσμένη αποχώρηση 35.000 υπαλλήλων προς την συνταξιοδότηση.

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει επίσης ότι μετά τις περικοπές του πρώτου μνημονίου, τις περικοπές του μεσοπρόθεσμου και του δεύτερου μνημονίου, η κυβέρνηση οργανώνει μέσω του ενιαίου μισθολογίου νέες περικοπές στους μισθούς που θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες.

Επίσης, τονίζει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα οδηγήσουν χιλιάδες χαμηλόμισθους πολίτες στον αποκλεισμό από την πρόσβαση σε στοιχειώδεις κοινωνικές υπηρεσίες και αγαθά. Σε αυτή τη βάση η ΑΔΕΔΥ καλεί τους υπαλλήλους να εντείνουν τους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής αρχίζοντας από το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 10 Σεπτέμβρη.
Πηγή:http://www.newpost.gr