Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς

Θα συνεχιστεί την Παρασκευή και την ερχόμενη εβδομάδα η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και τα ταξί, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής...
Τροχιάς- Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και Τραμ- αποφάσισαν να συνεχίσουν και την Παρασκευή (23/9) την κινητοποίησή τους, με νέα 24ωρη απεργία.

Επίσης, χωρίς
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί θα μείνει το Λεκανοπέδιο την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (27 και 28/9). Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους, οι μεν εργαζόμενοι στα ΜΜΜ στις μετατάξεις και τα νέα μέτρα, οι δε ιδιοκτήτες ταξί στο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.


Μιλώντας σε ένα μεγάλο ακροατήριο ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ,
Θύμιος Λυμπερόπουλος, κατηγόρησε τα ΚΤΕΛ του νομού Αττικής, ότι με εισιτήριο 5 ευρώ μεταφέρουν κόσμο στο αεροδρόμιο. Παράλληλα, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα φύγουν με ελικόπτερο. Υπάρχει και το Γουδή».

Τη Δευτέρα (26/9) ακινητοποιούνται
λεωφορεία και τρόλεϊ (12:00-17:00), καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις.

"Κάθετα αντίθετοι" στο μέτρο της εφεδρείας


Με τη φράση «
ο πόλεμος τώρα ξεκινάει» οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες προσδιόρισαν το στίγμα τους και την τακτική που θα ακολουθήσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, αντιδρώντας, κυρίως, εκτός της πληθώρας των οικονομικών μέτρων και στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας που προωθεί η κυβέρνηση.

Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που έκαναν στο πλαίσιο της γενικής 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι, δια των εκπροσώπων τους δήλωσαν κάθετα αντίθετοι με το μέτρο της
εργασιακής εφεδρείας και τόνισαν ότι ήδη έχει μειωθεί το προσωπικό των εταιριών των αστικών συγκοινωνιών, κατά 20%, ενώ ακόμη υπάρχουν 200 υπάλληλοι που περιμένουν το σχετικό ΦΕΚ για να μεταταχθούν.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές λείπουν περίπου
1.000 οργανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η κανονική εκτέλεση του προγράμματος των δρομολογίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα
366 τρόλεϊ που υπάρχουν στο αμαξοστάσιο, δεν μπορούν να βγουν στους δρόμους πάνω από 200, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στα λεωφορεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια, η συχνότητα των οποίων, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, από 15 λεπτά κατά μέσο όρο που ήταν πέρυσι, φέτος έχει φτάσει στα 30 λεπτά.


Οι συνδικαλιστές χαρακτήρισαν «ανάλγητη» την κυβέρνηση, ενώ στο απυρόβλητο δεν άφησαν ούτε τη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι όσο ήταν στην εξουσία «έπαιζε» με τις προσλήψεις και τώρα «παίζει» με τις απολύσεις. Εκτίμησαν επίσης ότι μέχρι τέλος του χρόνου ενδεχομένως να προωθηθεί και η ιδιωτικοποίηση του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών.


Οι εργαζόμενοι στα Λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Δευτέρα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, για να κάνουν Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων. Ανάλογες συνελεύσεις θα κάνουν και οι εργαζόμενοι στα άλλα Μέσα Μεταφοράς.
Πηγή:http://www.nooz.gr