Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αλλαγές και στα φορτηγά φέρνει το ν.σ. για τα ταξί

Oύτε βήμα πίσω στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί δεν κάνει ο υπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης, καλώντας τους βουλευτές να ψηφίσουν στο σύνολό τους τις νέες ρυθμίσεις που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο. ...


Μιλώντας την Τρίτη το απόγευμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του τομέα Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε διατάξεις στο νομοσχέδιο που θα αφορούν και τα φορτηγά, αφού, όπως είπε, βούληση της κυβέρνησης είναι να ξαναδεί τις ρυθμίσεις σε όλα τα κλειστά επαγγέλματα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θα αφορούν την κατάργηση ή τον περιορισμό της τριετούς μεταβατικής περιόδου που προέβλεπε ο νόμος Ρέππα.


«Το άνοιγμα θα είναι πλήρες, ολοκληρωμένο, άμεσο και με κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τη δημιουργία καρτέλ», επισήμανε ο υπουργός Υποδομών, επικαλούμενος τις δυσμενείς εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων και τη λήψη νέων σκληρών μέτρων.


«Την ώρα που λαμβάνουμε τόσο δύσκολα μέτρα για τον ελληνικό λαό θα ήταν τουλάχιστον ανήθικο και άδικο η κυβέρνηση να συναλλάσσεται με συντεχνίες προκειμένου να διατηρήσουν άδικα προνόμια».


Ο υπουργός ζήτησε από τους βουλευτές να συμβάλουν στις σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι το «χτύπημα» της μαύρης αγοράς αδειών.


Οπως είπε, μόνο την τελευταία 10ετία έχουν αλλάξει χέρια 35.000 άδειες και υπολογίζεται ότι έχουν πραγματοποιηθεί αφορολόγητες συναλλαγές 5 δισ. ευρώ.


Ο κ. Ραγκούσης έστειλε σαφές μήνυμα συστράτευσης στην κοινοβουλευτική ομάδα, επισημαίνοντας ότι «η παραμικρή ολιγωρία ή παλινωδία από πλευράς της χώρας είναι ικανή να δημιουργήσει χάος όπως το πέταγμα μιας πεταλούδας».

Εξέλιξη που, όπως σημειώνει στην εισήγησή του, «είναι ικανή να οδηγήσει τη χώρα σε συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού χάους». 
Πηγή:http://www.protothema.gr