Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Το νέο Actros από τη Mercedes-Benz

Το νέο Actros από τη Mercedes-Benz: Φιλικότερο προς το περιβάλλον και πρωτοποριακό σε θέματα άνεσης, δυναμικής οδήγησης και οικονομίας, το νέο Mercedes Actros δίνει μία νέα διάσταση στις μεταφορές μακρινών αποστάσεων....


Το νέο φορτηγό διαθέτει εξαιρετικά υλικά και ποιοτική κατασκευή, ενώ εγγυάται χαμηλότερο συνολικό κόστος χρήσης. Mεγαλύτερη σημασία για τη Mercedes-Benz και τους πελάτες της έχει το γεγονός ότι έχει υποβληθεί σε δοκιμές όσο καμία άλλη γενιά φορτηγών στο παρελθόν. 
Είναι το πρώτο ολοκαίνουριο φορτηγό που έχει αναπτυχθεί με βάση την αρχή "Trucks you can trust" χωρίς κανένα συμβιβασμό. Μεταξύ άλλων αυτό σημαίνει ότι το νέο Actros έχει περάσει 2600 ώρες δοκιμών και βελτιώσεων σε αεροδυναμική σήραγγα, έχει διανύσει 50 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε ειδικές εγκαταστάσεις εξέλιξης και έρευνας καθώς και 20 εκατομμύρια χιλιόμετρα σε πραγματικές συνθήκες. 

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα στελέχη της Mercedes ο κυριότερος αντίπαλος του νέου Actros είναι ο προκάτοχός του που έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχη τα τελευταία 15 έτη, κατά τα οποία βελτιώθηκε ήδη αρκετές φορές, έχοντας πουλήσει στο διάστημα αυτό περισσότερες από 700.000 μονάδες.

Όλες οι εκδόσεις του νέου αυτού premium φορτηγού έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα αποκλειστικά τις διεθνείς και εθνικές μεταφορές. Καλύπτει πλέον όλες τις πιθανές εφαρμογές μεγάλων αποστάσεων, ενώ προηγουμένως εξυπηρετούσαν αυτόν τον κλάδο δύο διαφορετικές σειρές φορτηγών, το Actros και το Axor. 

Στην καρδιά του νέου Actros κτυπά ένα ολοκληρωμένο σύστημα, το οποίο συνίσταται στα εξής: επτά ευρύχωρες καμπίνες, πέντε εκ των οποίων διαθέτουν επίπεδο δάπεδο, καινοτόμες ιδέες για τον εσωτερικό χώρο, όπως ο διαχωρισμός μεταξύ χώρου εργασίας και χώρου διαμονής, ένα νέο, λειτουργικό και καλοσχεδιασμένο cockpit, ένας νέος, υψηλόρροπος, καθαρός και οικονομικός εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας με πρόσθετα αποθέματα ροπής, ένα νέο πλαίσιο, μια δυναμική ανάρτηση και περαιτέρω βελτιωμένα συστήματα ασφάλειας.

Πρόκειται για το πρώτο φορτηγό που αναπτύχθηκε με στόχο να συμμορφώνεται με την προδιαγραφή εκπομπών καυσαερίων Euro VI. 

Τα στοιχεία το επιβεβαιώνουν ότι η κατανάλωση καυσίμου στην προαιρετική έκδοση Euro V είναι περίπου 6% χαμηλότερη από εκείνη του προηγούμενου μοντέλου, ενώ στην έκδοση Euro VI περίπου 3% χαμηλότερη, σε συνδυασμό με μείωση της κατανάλωσης AdBlue κατά 40%.

Οι ολοκαίνουριοι, πανίσχυροι κινητήρες του νέου Actros θέτουν επίσης νέα πρότυπα. H νέα γενιά κινητήρων BlueEfficiency Power εξασφαλίζει ήδη συμμόρφωση με την προδιαγραφή Euro VI. Το πρώτο μέλος της νέας οικογένειας κινητήρων είναι το εξακύλινδρο εν σειρά μηχανικό σύνολο OM 471 της Mercedes-Benz που αναπτύσσει ισχύ 310 kW (421 hp) έως 375 kW (510 hp) και ροπή 2100 έως 2500 Nm. Εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά προσφέρει το υψηλό επίπεδο ροπής ακόμη και σε στροφές κάτω των 1000 σ.α.λ., έως και 1400 σ.α.λ. 

Μεταξύ των παραγόντων που συντελούν στην εξαιρετική οικονομία του κινητήρα περιλαμβάνονται η στιβαρότητα και η μακροζωία του καθώς και τα διαστήματα μεταξύ συντηρήσεων που φτάνουν τα 150.000 χιλιόμετρα. Σε όλα τα μοντέλα, η ισχύς μεταδίδεται στους τροχούς μέσω του πλήρως αυτοματοποιημένου κιβωτίου Mercedes PowerShift, τρίτης γενιάς.
Πηγή:http://www.nooz.gr