Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

WRC: Δεν πάει Εσθονία η Mini

615227196961792A577AC772C4E9F032 Η ομάδα θα επιστρέψει στην Μ. Βρετανία για να επιδιορθωθεί το αμάξωμα
Η Mini WRC αναγκάστηκε να αποσύρει τη συμμετοχή της από το Ράλι Εσθονίας αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού ο Kris Meeke είχε έξοδο με το Mini JCW WRC κατά τη διάρκεια δοκιμών στη Φινλανδία....

Η βρετανική ομάδα σχεδίαζε να λάβει μέρος με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να προετοιμαστεί για τον επόμενο γύρο του θεσμού, το Ράλι Φινλανδίας, στο οποίο και θα έκανε τη δεύτερη φετινή της εμφάνιση. Η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση πάρθηκε μετά από έξοδο που είχε ο οδηγός της ομάδας στην πρώτη από τις συνολικά τρεις ημέρες δοκιμών που είχε σχεδιάσει η Mini. Παρόλο που η ομάδα επισκεύασε το αυτοκίνητο και συνέχισε τις δοκιμές της, η ομάδα αποφάσισε να επιστρέψει στην Μ. Βρετανία για να εκτιμηθεί η κατάσταση του Mini και να επιδιορθωθεί περαιτέρω το αμάξωμα του, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για την επόμενη περίοδο δοκιμών».
Ο Kris Meeke, κατάφερε παρά την έξοδο του, να συνεχίσει τις δοκιμές του μετά από κάποιες ώρες που χρειάστηκε το αυτοκίνητο για επισκευές. «Δεν ήταν κάτι ανησυχητικό, απλά ένα από αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν. Άνοιξα λίγο περισσότερο την τροχιά μου σε μία στροφή, ίσως και μόλις 3 ίντσες παραπάνω από όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να χτυπήσω έναν βράχο που ήταν κρυμμένος στα χόρτα. Ήταν μεγάλη ατυχία για εμάς που συνέβη την πρώτη ημέρα δοκιμών, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει την απόδοση μου στον αγώνα της Φινλανδίας».
Ο Meeke έλαβε τελευταία φορά μέρος στον φινλανδικό αγώνα το 2006, ενώ συνολικά έχει συμμετάσχει τέσσερις. «Αυτό που έγινε στη Φινλανδία, μου θύμισε τι μπορεί να γίνει σε αυτόν τον αγώνα. Είναι πολύ απαιτητικός και δύσκολος, και είμαι ικανοποιημένος που πήρε το μάθημα μου και όχι στην πρώτη ειδική του αγώνα».
Πηγή: 4troxoi.gr

Μια μικρή γεύση από το MINI WRC και τον Kris Meeke …