Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πιο κοντά στην VW o Solberg

Οι φήμες τον θέλουν υποψήφιο οδηγό της ομάδας για το 2013

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που ο Nasser Al Attiyah δήλωνε στο περιθώριο του Ράλι Ακρόπολις ότι είναι πολύ κοντά στην υπογραφή του συμβολαίου του με την VW, έτσι ώστε να οδηγήσει ένα από τα Polo R WRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Όμως, από τότε μεσολάβησαν πολλά και ο οδηγός...
από το Κατάρ δεν συμφώνησε με την γερμανική εταιρία, λόγω της αποχώρησης της τελευταίας από τον αγώνα του Dakar. Έτσι, η επικείμενη συμφωνία επήλθε ποτέ, την ώρα που στο περιθώριο του αγώνα των 24 Ωρών του Νίρμπουργκρινγκ στα πάντοκ της VW εθεάθη ο Petter Solberg. Όλα αυτά, έχουν σαν αποτέλεσμα να φουντώσουν και πάλι οι φήμες που θέλουν τον Πρωταθλητή του 2003 να είναι ένας από τους υποψήφιους οδηγούς της ομάδας για το 2013.

Ο ίδιος ο Solberg έχει δηλώσει τον τελευταίο καιρό ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει να αγωνίζεται ως ιδιώτης την επόμενη χρονιά και ότι αν εξακολουθήσει να συμμετέχει στο WRC, αυτό θα το κάνει μόνο για λογαριασμό μίας εργοστασιακής ομάδας. «Δεν μπορώ να συνεχίζω έτσι», είπε ο Νορβηγός και συνέχισε: «Μοιάζει με τρέλα. Όλη την ώρα δουλεύω για να βρω χορηγούς, να τους κρατήσω κοντά μας, να τους κάνω χαρούμενους, να οδηγήσω και να δοκιμάσω το αυτοκίνητο, και γενικά είναι ένας τεράστιος όγκος δουλειάς. Μετά το 2008 είχα μία επιλογή: Θα μπορούσα να κάτσω και να μην κάνω τίποτα ή θα μπορούσα να κάνω την συμμετοχή μου πραγματικότητα. Έκανα το δεύτερο. Αγαπάω αυτό το σπορ και δεν ήθελα να μείνω μακριά. Όμως, ήταν δύσκολο. Πιο δύσκολο από ότι περίμενα και υπολόγιζα».

Ο Solberg, αν και ως ιδιώτης έχει 11 τερματισμούς στο πόντιουμ σε 30 αγώνες, ακόμα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε κάποιον αγώνα, με την τελευταία του νίκη να χρονολογείται στο Ράλι Μ. Βρετανίας του 2005. «Ξέρω ότι μπορώ να κερδίσω και ότι ακόμα έχει τη δυνατότητα να κερδίσω κάποιους αγώνες. Το να συμμετέχω με την ιδιωτική μου ομάδα, το βλέπω ως μία επένδυση για το μέλλον. Όμως, πλέον θέλω πραγματικά πολύ να επιστρέψω σε μία εργοστασιακή ομάδα».


Αν ο Νορβηγός τα καταφέρει, η ιδιωτική του ομάδα θα εξακολουθεί να λειτουργεί υποστηρίζοντας ιδιώτες οδηγούς. Βέβαια, αυτό που πρέπει να σημειώσουμε ως αρνητικό στοιχείο είναι η ηλικία του Νορβηγού, αφού ο Petter είναι ήδη 37 ετών, και το 2013 που θα κάνει την εμφάνιση της η VW στο θεσμό θα αγγίζει τα 39.

Πηγή:
4troxoi.gr
Πηγή:http://www.newsbeast.gr