Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Αγώνας της Formula 1 στους δρόμους Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Κατά καιρούς, έχουμε ακούσει για αγώνες Formula 1 στην Ελλάδα καθώς και για πίστες προδιαγραφών Formula 1, αλλά κάθε φορά όλα αυτά μένουν στα λόγια. Περιοχές όπως η Πάτρα, η Ρόδος, η Κρήτη κ.α. έχουν εκδηλώσει κατά το παρελθόν ενδιαφέρον, αλλά σε καμία περίπτωση ένα τόσο μεγάλο γεγονός δεν έχει υλοποιηθεί. Άλλωστε, τα χρήματα που απαιτούνται για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου αγώνα είναι πάρα πολλά και, ως γνωστόν, κανείς δεν βάζει το χέρι στην τσέπη. Από την άλλη, θα θυμόμαστε πως, πριν από 4-5 χρόνια, το μεγάλο...
αφεντικό της F1, Μπέρνι Εκλεστόουν, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και είχε εκφράσει ενδιαφέρον για να γίνει αγώνας στο Ελληνικό. Ως διά… μαγείας, η πόρτα έκλεισε και το όνειρο χιλιάδων φιλάθλων δεν προχώρησε, μολονότι υπήρχε δυνατότητα. 

 Η σχεδίαση της πίστας στην περιοχή Δραπετσώνας - Κερατσινίου

Αυτήν τη φορά, σειρά παίρνουν οι περιοχές Κερατσινίου – Δραπετσώνας που μπορούν, όπως ισχυρίζεται συγκεκριμένη τεχνική εταιρεία, να διοργανώσουν αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της η zougla.gr, η «πίστα» αυτή θα αποτελείται σε ποσοστό 70% από το σημερινό οδικό δίκτυο (ένα μέρος της πίστας θα περνάει από την Ανδρέα Παπανδρέου), ενώ το υπόλοιπο 30% θα χρησιμοποιηθεί από εκτάσεις που βρίσκονται στο πρώην εργοστάσιο λιπασμάτων και ανήκουν σε εταιρεία – φορείς κ.λπ., όπως η Εθνική Τράπεζα, η εταιρεία πετρελαιοειδών BP κ.α.. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 14 Ιουλίου από τον δήμαρχο της περιοχής, Λουκά Τζανή, αλλά και από τη συγκεκριμένη εταιρεία που φέρει την ονομασία DielpisFormula1. 
Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης