Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποχή των ταξί

Συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποχή των ταξί επ΄αόριστον από τους δρόμους και αναζήτηση νέων μορφών διαμαρτυρίας, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι ιδιοκτήτες ταξί. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε "θλίψη για τους 10-15 προβοκάτορες, που δημιούργησαν επεισόδια έξω από το υπουργείο Μεταφορών", όπου έγινε νωρίτερα η συνάντηση με τον υπουργό, Γ. Ραγκούση....


Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών απέβη άκαρπη, ενώ επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο, όταν μερίδα αυτοκινητιστών πέταξε αντικείμενα και μπουκάλια, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων όταν κάποιοι επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι η επταμελής αντιπροσωπεία κατέθεσε πρόταση για 6μηνη παράταση-κατοχύρωση του διαλόγου και με δέσμευση για πλαίσιο πληθυσμιακής αναλογίας στην έκδοση των αδειών, όπως προέβλεπε το προεδρικό διάταγμα Ρέππα. Παράλληλα, πρότειναν να πληρώνονται οι άδειες και να υπάρχει δέσμευση για τη μη δημιουργία καρτέλ. Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, ο υπουργός ουσιαστικά απέρριψε την πρόταση, σημειώνοντας ότι ο νόμος Παπακωνσταντίνου απελευθερώνει τα πάντα.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εκτίμησε ότι δεν θα περάσει τίποτα από αυτά, που προβλέπονται για τα ΤΑΧΙ, ότι στο τέλος τα μέλη του κλάδου θα βγουν νικητές και πρόσθεσε ότι αγώνας συνεχίζεται και ότι "το πού θα πάμε και τι θα κάνουμε, δεν θα το λέμε δημόσια". Υποστήριξε, επίσης, ότι ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η πλειονότητα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, τα Συνδικάτα και ολόκληρη κοινωνία είναι με το μέρος τους.

H ταξιτζήδες της Αθήνας ζητούν "ενισχύσεις" από την επαρχία και περίπου 300 ταξί από την Αρκαδία, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία και την Αργολίδα κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα.

Ένταση και στην περιφέρεια


Κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκαλεί η πορεία των ιδιοκτητών ταξί με τα οχήματά τους. Τα ταξί ξεκίνησαν από την οδό Μαρίνου Αντύπα στο Φοίνικα και ακολούθησαν τη διαδρομή από την οδό Βασιλίσσης Όλγας και την Τσιμισκή, μέχρι τα Δικαστήρια και την Εγνατία. 

Η πορεία, στην οποία συμμετέχουν και κάποια ταξί της Χαλκιδικής, θα συνεχιστεί στη Ν. Εγνατία και θα καταλήξει στη Βούλγαρη. Μέρος των ταξί θα συνεχίσει ως τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία», αλλά χωρίς να επιχειρήσει αποκλεισμό, ή κλείσιμο δρόμων.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, οι ιδιοκτήτες ταξί του Ηρακλείου απέκλεισαν το αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης", του Ηρακλείου. Η ταλαιπωρία των τουριστών είναι μεγάλη, καθώς περπατούν με τις βαλίτσες για εκατοντάδες μέτρα μέχρι τα λεωφορεία, ενώ οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων προειδοποιούν πως η ουρά των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων από το αεροδρόμιο και κατά μήκος της εθνικής οδού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος.

Την απόφαση να αποκλείσουν επ' αόριστον το αεροδρόμιο των Χανίων "Δασκαλογιάννης", πήραν οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ στα Χανιά, μετά την εξέλιξη που είχαν στην Αθήνα οι επαφές των εκπροσώπων του κλάδου με τον αρμόδιο υπουργό. Οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, έφθασαν στο αεροδρόμιο Χανίων με μηχανοκίνητη πορεία, έχοντας λάβει αρχικά την απόφαση για 2ωρο αποκλεισμό της εισόδου. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου στα Χανιά, Ηλίας Καραπατάκης,"μετά τις εξελίξεις στην Αθήνα αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ, μέχρι νεωτέρας".

Για τρεις ώρες απέκλεισαν το αεροδρόμιο Ιωαννίνων οι ιδιοκτήτες ταξί με τα αυτοκίνητά τους, χωρίς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα και οι ταξιδιώτες κινήθηκαν κανονικά. Στη συνέχεια οι ταξιτζήδες κατευθύνθηκαν στα γραφεία τους, όπου πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την συνέχεια των κινητοποιήσεων τους.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι ιδιοκτήτες ταξί από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία.Περίπου 300 ιδιοκτήτες μετέβησαν στα διόδια του Ρίου, επί της εθνικής οδού Πατρών- Κορίνθου και στα διόδια της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου, όπου κράτησαν αποκλεισμένη τη Γέφυρα στο ύψος των διοδίων Αντιρρίου. 
Πηγή:http://www.nooz.gr