Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Όχημα των ΕΛΤΑ θα λειτουργεί ως ταχυδρομείο στη Ρόδο

Θα καλύπτει τις ανάγκες των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων

Την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσει η λειτουργία του ταχυδρομικού γραφείου
στο λιμάνι της Ρόδου, που θα εξυπηρετήσει τους διερχόμενους επιβάτες της κρουαζιέρας αλλά και της ακτοπλοΐας προωθώντας παράλληλα και το νησί ως τουριστικό προορισμό....

Το μεταφερόμενο όχημα των ΕΛΤΑ που θα διεκπεραιώνει αυτές τις υπηρεσίες βρίσκεται ήδη στο εμπορικό λιμάνι δίπλα στην πιάτσα των ταξί, και απομένει να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για να αρχίσει και ουσιαστικά η λειτουργία του την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι, η πρόταση και η ιδέα των ΕΛΤΑ για την εκμετάλλευση της αγοράς της κρουαζιέρας γίνεται πραγματικότητα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καθώς οι πρώτες συζητήσεις άρχισαν πριν από δύο μήνες.

Η συνεργασία θα αφορά τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων που θα αποβιβάζονται στο λιμάνι της Ρόδου, με σκοπό να ωφεληθεί τόσο ο δήμος Ροδίων και ο τόπος γενικότερα όσο και τα ΕΛΤΑ που επιθυμούν μία αύξηση των εσόδων τους σε δύσκολες οικονομικά συγκυρίες.

Το ταχυδρομικό γραφείο του λιμανιού της Ρόδου, θα λειτουργεί καθημερινά ακόμα και τα Σαββατοκύριακα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, για όσο δηλαδή χρονικό διάστημα θα παραμένουν δεμένα στο λιμάνι τα κρουαζιερόπλοια.

Θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα των ΕΛΤΑ, καθώς και το ευρέως διαδεδομένο «προσωπικό γραμματόσημο» παρέχοντας επίσης πληροφορίες για την πόλη και το νησί στους επισκέπτες-τουρίστες, κάτι που έλειπε από το λιμάνι, αν και η αναγκαιότητά του είχε επισημανθεί επανειλημμένως.

Στο ταχυδρομικό γραφείο που μεταφέρθηκε από την Αθήνα στη Ρόδο θα απασχολούνται δύο υπάλληλοι, ενώ ακόμα ένα σαν και το συγκεκριμένο όχημα προορίζεται στο μέλλον για τη Σαντορίνη.

Πηγή: rodiaki