Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

«Ανταρσία» στο ΠΑΣΟΚ-Δεν ψήφισαν την παραπομπή 9 έως 14 βουλευτές

Δεν συστήνεται τελικά Τριμελές γνωνοδοτικό συμβούλιο το οποίο θα εξέταζε τις κατηγορίες κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και του Γιώργου Αλογοσκούφη για την υπόθεση της Siemens. 

Από τους 178 βουλευτές που ψήφισαν, έγκυρα ήταν τα 167.
Για τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη υπέρ τάχθηκαν 136 βουλευτές, κατά 8, παρών 10, λευκά 13 και άκυρα 11.

Για τον Γιώργο Αλογοσκούφη, υπέρ ψήφισαν 141 βουλευτές, κατά 7, παρών 6, λευκά 13 και άκυρα 11....


Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι βουλευτές Βάσω Παπανδρέου, Φραγκίστος Παραθύρης, Ροδούλα Ζήση και Λεωνίδας Γρηγοράκος.Αξίζει να σημειωθεί πως η Ροδούλα Ζήση απουσίαζε στο εξωτερικό ενώ ο Λεωνίδας Γρηγοράκοςνοσηλεύεται έπειτα από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Ωστόσο, άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι απουσίας της κ. Βάσως Παπανδρέου και του κ. Φραγκίστου Παραθύρη καθώς δεν υπήρξε η σχετική ενημέρωση στη Βουλή.
Ψήφισαν με φυσική παρουσία ή επιστολική ψήφο 150 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη και αν δεν ψήφισε υπέρ της παραπομπής κανένας βουλευτής της Αριστεράς υπάρχουν 9 εέως 14 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που δεν ψήφισαν την πρόταση.
Πάντως, το γεγονός ότι απορρίφθηκε η πρόταση για σύσταση Τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων δεν σημαίνει και απόρριψη της πρότασης για παραπομπή των κ.κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε προανακριτική, καθώς η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να καταθέσει εντός 15 ημερών νέα πρόταση για διεξαγωγή ψηφοφορίας.

Μιχελάκης: Το σκάνδαλο Siemens έχει πράσινο χρώμα

Ικανοποιημένη από την απόφαση για μη παραπομπή των δύο υπουργών εμφανίζεται η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε ότι "ο πολιτικός εκφυλισμός του σκανδάλου της Siemens που επιχείρησε η κυβέρνηση, απορρίφθηκε από τους ίδιους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ", προσθέτοντας ότι "το σκάνδαλο Siemens έχει πράσινο χρώμα και με τη σφραγίδα πλέον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος".

Επίσης ο βουλευτής της ΝΔ και κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κώστα Καραμανλή Ευάγγελος Αντώναρος, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι "η προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να μετατρέψει το "πράσινο" σκάνδαλο της Siemens σε ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον μόνο δύο υπουργών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή απέτυχε οικτρά και τους γύρισε μπούμερανκ".


Μαρκογιαννάκης: «Έίμαι αθώος και δεν με φοβίζει τίποτα»


Με μια φορτισμένη συναισθηματικά τοποθέτηση, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης χαρακτήρισε για άλλη μια φορά «φαρσοκωμωδία και πολιτική αλητεία» την εμπλοκή του στην υπόθεση της Siemens.

Λίγη ώρα πριν τη μυστική ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υπουργός μίλησε ευθέως για «συναλλαγή, βαλυροτζαβάρεια παζαρέματα κι εγώ είμαι θύμα αυτής της συμπεριφοράς» και υποστήριξε ότι «εγώ δεν θα ήμουν σε αυτή τη θέση αν ήμουν ακόμα στη ΝΔ».

«Είμαι αθώος και δε με φοβίζει τίποτα. Όμως αυτό που γίνεται είναι άδικο και παράλογο, αθλιότητα, αλητεία και βρωμιά», τόνισε, ενώ επί της ουσίας της υπόθεσης παραλαβής του συστήματος ασφαλείας C4i, σχολίασε: «Εγώ δεν είχα τα νεφρά να στείλω τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνει. Εκανα αγώνες, είμαι υπερήφανος για αυτό που προσέφερα στην πατρίδα μου κι αύριο πάλι το ίδιο θα έκανα».

Ο κ. Μαρκογιαννάκης στηλίτευσε παράλληλα τη μεγάλη καθυστέρηση στη διερεύνηση της υπόθεσης «για να με πάτε υπόδικο στις εκλογές. Αυτή η ατιμία με πειράζει».

Να σημειωθεί πως ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης δεν ήταν παρών στη συζήτηση της Βουλής ενώ με υπόμνημά του στον Πρόεδρο της Βουλής χαρακτηρίζει αβάσιμες τις κατηγορίες εναντίον του και μιλάει για απόπειρα πολιτικής δίωξης.

Nωρίτερα, σε κλίμα σφοδρής μετωπικής σύγκρουσης, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποιήθηκε η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση της Siemens. Νέα Δημοκρατία και ΛΑ.Ο.Σ αποχωρούν από  και δεν θα μετάσχουν στην ψηφοφορία για τη σύσταση ειδικής επιτροπής αδικημάτων.