Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Η Διοίκηση μας έκανε αγωγή για να βγάλει την απεργία παράνομη & καταχρηστική


Συνάδελφοι 

Η πρώτη 24ωρη απεργία του Συλλόγου μας, αλλά και του Συλλόγου των Οδηγών της Βόρειας Ελλάδας είχε τεράστια επιτυχία, αφού άγγιξε σε ποσοστό συμμετοχής το 100%.

Η Διοίκηση ωστόσο του ΕΛΤΑ συνεχίζοντας την αδιάλλακτη στάση της - να μην κάνει διάλογο - οδήγησε στη Δικαιοσύνη  τον Σύλλογο μας ( όπως και τον Σύλλογο Οδηγών της Βόρειας Ελλάδας) για να βγάλει την απεργία μας παράνομη & καταχρηστική και να μας αναγκάσει να την σταματήσουμε, απειλώντας  με χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης τον πρόεδρο και τον γ. γραμματέα του Συλλόγου, σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν με την δικαστική απόφαση.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 15:00 και η απόφαση θα εκδοθεί αύριο.
Φωτογραφία των Οδηγών μετά την δίκη στην οποία διακρίνονται οι συνήγοροι μας Σαράντος και Γιώργος Θεοδωρόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ Δημήτρης Καψοκόλης
Την δίκη παρακολούθησαν πάνω από 50 Συνάδελφοι Οδηγοί και είχαμε την συμπαράσταση  στο Δικαστήριο του προέδρου της ΔΑΚΕ ΕΛΤΑ Δημήτρη Καψοκόλη.
Οι απεργίες μας, μέχρι τουλάχιστον την έκδοση της δικαστικής απόφασης, συνεχίζονται κανονικά.
Στη συνέχεια ανάλογα με την απόφαση θα συγκληθούν τα αρμόδια όργανα του Συλλόγου μας να πάρουν αποφάσεις.

Ήδη αποστείλαμε έγγραφο προς την Ομοσπονδία μας, με το οποίο της ζητήσαμε αφενός να μας συμπαρασταθεί στον δικαστικό αγώνα μας, αφετέρου - σε περίπτωση που το Δικαστήριο εκδώσει καταδικαστική απόφαση - να καλύψει τις απεργιακές  κινητοποιήσεις μας με δική της απόφαση, όπως έχει θεσμικά υποχρέωση,  ώστε οι απεργίες να γίνουν κανονικά.