Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Η απίστευτη περιπέτεια Λαμιώτη οδηγού νταλίκας

- Γιατί του κατέσχεσαν το φορτηγό και το εμπόρευμα στην Ιταλία
- Διαβάστε πως περιέγραψε στο LamiaReport το απίστευτο συμβάν...
 Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή, όταν ο 46χρονος ιδιοκτήτης νταλίκας από τη Λαμία... έκανε ακόμη ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Προορισμός η Ανκόνα στην Ιταλία, από Πάτρα μέσω Ηγουμενίτσας.

<<Στο λιμάνι της Πάτρας, επειδή γίνεται χαμός με τους λαθρομετανάστες που θέλουν να περάσουν απέναντι και κρύβονται στα φορτηγά μας, προσέχουμε πάντα.

Έτσι κι αλλιώς οι αρχές ελέγχουν τα φορτηγά, αλλά το ζητάμε κι εμείς οι ίδιοι για την ασφάλειά μας, γιατί πολλές φορές κρύβονται χωρίς να τους δούμε.
Εάν φτάσεις στην Ιταλία και μεταφέρεις λαθρομετανάστες, εκτός του ότι χάνεις το αυτοκίνητο και το εμπόρευμα, έχεις τουλάχιστον 4 χρόνια φυλακή.
Έτσι κι αυτή τη φορά, ελέγχθηκε εξονυχιστικά το αυτοκίνητο και φύγαμε για Ανκόνα, μέσω Ηγουμενίτσας.
Όταν φτάσαμε και ήταν η ώρα της αποβίβασης, πηγαίνοντας να πάρω το αυτοκίνητο, παρατήρησα ότι υπήρχε παραβίαση στην πόρτα της καρότσας. Αρνήθηκα να κατέβω στο λιμάνι της Ανκόνα ζητώντας επίμονα να γίνει και πάλι έλεγχος στο αυτοκίνητο.

Δυστυχώς στον έλεγχο που έγινε βρέθηκε ανάμεσα στις παλέτες νεκρός ένας νεαρός Αφγανός ηλικίας 23-24 ετών. Επάνω του είχε ένα χαρτί απέλασης από την Ηγουμενίτσα, που έλεγε ότι είχε συλληφθεί και ότι έπρεπε μέσα σε ένα μήνα να έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα. Ο άνθρωπος που πέθανε από ασφυξία ή γιατί κατανάλωσε κάποια από τα καλλυντικά προϊόντα που μετέφερα, μπήκε και κρύφτηκε στην καρότσα ή στην Ηγουμενίτσα ή ήταν στο καράβι και μπήκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.


Αυτή είναι η πολιτική της χώρας μας απέναντι στους μετανάστες. Να τους δίνει ένα χαρτί απέλασης και να τους στέλνει στο θάνατο.

Οι Ιταλικές αρχές αν και αναγνώρισαν ότι δεν είχα καμία ευθύνη, αφού ελέγχθηκα και πριν την επιβίβαση αλλά και κατά την αποβίβαση κατάσχεσαν το φορτηγό μου και το εμπόρευμα και τώρα έχω μπει σε μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία για να καταφέρω να πάρω απαλλακτικό χαρτί από την Εισαγγελία της Ανκόνα.

Οι δικηγόροι ζητάνε χιλιάρικα και άκρη δεν βγάζω, χωρίς να έχω φταίξει το παραμικρό. Δεν ξέρω πότε θα πάρω πίσω την νταλίκα και το εμπόρευμα.
Ας ασχοληθούν επιτέλους σοβαρά με το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Δεν φταίνε τίποτα ούτε αυτοί να πληρώνουν με τη ζωή τους τη φτώχεια τους, αλλά ούτε κι εμείς.
Πάρτε μια κάμερα και πηγαίνετε στο λιμάνι της Πάτρας και θα καταλάβετε τι εννοώ>>

Πάτρα: Κυνηγητό στο λιμάνι ακόμα και μέσα στους υπονόμους – Νέα συμπλοκή οδηγού νταλίκας με αλλοδαπό

 Σουρωτήρι παραμένει το λιμάνι. Ακόμα και στους υπονόμους κρύβονται λαθρομετανάστες, περιμένοντας να μπουν στα πλοία.

Είναι γεγονός πως οι αλλοδαποί που κατά τις τελευταίες εκτιμήσεις, στην Πάτρα αυτή την εποχή βρισκονται πάνω από τρεις χιλιάδες άτομα, μπαίνουν κάθε στιγμή αψηφώντας τους λιμενικούς, που προσπαθούν για το καλύτερο αλλά είναι …λίγοι!
Είναι αδύνατο να σταματήσουν, να αποτρέψουν και να ελέγξουν τα μπουλούκια των μεταναστών που εισβάλουν στο χώρο, με σκοπό να κρυφτούν σε νταλίκες που περιμένουν να μπουν σε πλοίο της γραμμής Πάτρα - Ιταλία.
Πολλοί τα καταφέρνουν και έτσι οι οδηγοί των φορτηγών είναι αναγκασμένοι να ελέγχουν μονοί τους το όχημα, ώστε να μην βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις κατά τον έλεγχο πριν την επιβίβαση τους.
Όλο και περισσότεροι όμως έρχονται αντιμέτωποι με τους «εισβολείς» και τότε…
Τότε μπορούν να συμβούν τα πάντα.
Όπως δείχνει το αυτό «καρέ» από ρεπορτάζ στο λιμάνι, που έκανε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, ξαφνικά η εικόνα κατέγραψε έναν οδηγό να κλωτσάει τον μετανάστη που μόλις ανακάλυψε κάτω από την νταλίκα, στους άξονες.
Αμέσως μετά επενέβησαν οι λιμενικοί που είδαν την σκηνή και ο μετανάστης έφυγε τρέχοντας!
Και όλα αυτά παρουσία του Κεντρικού Λιμενάρχη Πάτρας Ευάγγελου Τσαντζαλου που φωνάζει για βοήθεια, αλλά στην Αθήνα στο Υπουργείο κάνουν ότι δεν τον ακούν.
Πηγή:http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/60373