Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΛΤΑ ν. Φθιώτιδας & Ευρυτανίας

 

                                   ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ  ΕΛ-ΤΑ

                                    ΝΟΜΩΝ  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ & ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Λαμία 28-01-2011

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι για να επιβιώσει μια επιχείρηση πρέπει όλα τα Τμήματά της να λειτουργούν άψογα και με διαδικασίες διαφανείς που θα προσδίδουν σε όλους τους εργαζόμενους, εκτός των άλλων και την αίσθηση της... ασφάλειας και της δικαιοσύνης.

Ιδίως σήμερα που τα δεδομένα της Ελληνικής οικονομίας και της αγοράς είναι τελματωμένα και δυσοίωνα, επιβάλλεται στις Ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να επιβιώσουν άρα και στα ΕΛ-ΤΑ, να οργανωθούν καλύτερα, να συντονιστούν καλύτερα, να εγκαταλείψουν «παιδικές ασθένειες» και συνήθειες, καθώς και μικροπολιτικές πρακτικές και σκοπιμότητες.

Με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας,

διαμαρτυρόμαστε γιατί, ενώ σε δύο εβδομάδες μας εγκαταλείπουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι έκτακτοι, που καλύπτουν κενές Οργανικές θέσεις σε Καταστήματα και Κέντρα Διαλογής, ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει στην Περ/κή μας Δ/νση ούτε η προκήρυξη για νέες προσλήψεις.

Με έκπληξή μας, πληροφορούμαστε, ότι στην ΑΘΗΝΑ αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 374 ΕΣ/ΟΧ οι οποίοι, εκτός απροόπτου, θα καλύψουν έγκαιρα κάποια κενά.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, χωρίς να μπαίνουμε στη σύγκριση  του «κέντρου και της επαρχίας»

- εμείς δεν αποτελούμε κομμάτι του ΕΛ-ΤΑ; 

- όλη η παραγωγική διαδικασία δεν είναι συνδεδεμένη και αλληλένδετη; 

- η ποιότητα και τα έσοδα δεν παράγονται με την συμμετοχή όλων σε όλη την επικράτεια;        

αν λοιπόν ο κος Δ/νων Σύμβουλος και η  Διοίκηση του ΕΛ-ΤΑ θεωρούν όλο το προσωπικό ως «συνεργάτες» και αν ενστερνίζονται την αγωνία των εργαζομένων που εκφράζεται μέσα και από αυτή την διαμαρτυρία μας, παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή τους.

Υπόψη ότι το ΕΣ/ΟΧ προσωπικό έπρεπε ήδη να κάνει εκμάθηση στους τομείς που θα απασχοληθεί και όχι να μην υπάρχει αποτυπωμένο ούτε σε προκήρυξη.               

Όποια άλλη καθυστέρηση, μας αναγκάζει να επανέλθουμε και ενέχει τον κίνδυνο να θεωρηθεί από το Σωματείο μας και τα μέλη του,  πως ακόμη μια φορά επιχειρεί η Διοίκηση  να κάνει «τεστ αντοχής» στους εργαζόμενους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δ/ντα Σύμβουλο ΕΛ-ΤΑ

Περ/κή Δ/νση Στερεάς Ελλάδας

ΠΟΣΤ & Παρατάξεις

Μέλη Σωματείου μας                           

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  

           Βάιος Μπουρογιαννης          Χαλάτσης Κων/νος

Πηγή:http://pak-elta.blogspot.com/2011/01/blog-post_3716.html