Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ?

Αντιγράφουμε από το φιλικό μας blog:http://www.pak-elta.blogspot.com/

Γράφει ο Χρήστος Μπούφης:

Διάβασα, ότι πριν τα Χριστούγεννα μεγάλη εταιρεία αλυσίδας SUPER MARKET που δραστηριοποιείται μόνο στην περιφέρεια της Αττικής - η μόνη ίσως εταιρία του είδους που ανήκει 100% σε... Έλληνες - και δεν χρωστάει μία στο κράτος… αγόρασε εννέα (9) από τα καταστήματα της υπό πτώχευση εταιρείας « ΑΤΛΑΝΤΙΚ ».

Ίσως το νέο αυτό από μόνο του να μην λέει τίποτα άλλο εκτός από μια οικονομική είδηση που θα μπορούσε να δημοσιευτεί σε μια στήλη οικονομικής εφημερίδας σαν ένα απλό επιχειρηματικό νέο.

Όμως το γεγονός ότι :

1.- Με αυτή την ενέργεια διατήρησαν την εργασία τους κάποιες δεκάδες άνθρωποι σε μια δύσκολη εποχή που η ανεργία, όχι μόνο αυξάνεται… αλλά καλπάζει δραματικά.

2.- Η αγοράστρια εταιρεία, πλήρωσε τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών…… που όφειλε στους εργαζόμενους ο προηγούμενος εργοδότης τους.

3.- Πλήρωσε στους εργαζόμενους και το Δώρο των Χριστουγέννων!!!

4.- Η μεγάλη αυτή Εταιρεία αλυσίδας SUPER MARKET στο παρελθόν είχε αρνηθεί την εξαγορά ή συνεργασία με μεγάλη Ευρωπαϊκή εταιρεία που δραστηριοποιείται στον ίδιο χώρο, λέγεται ότι αρνήθηκε να συμπληρώσει το τίμημα - ποσό που επιθυμεί … σε λευκή επιταγή που της δόθηκε….

5.- Όταν ο ένας από τους ιδιοκτήτες της απεβίωσε - ο κληρονόμος του και μεγαλομέτοχος της Εταιρείας δήλωσε - ότι όσο ζει δεν πρόκειται η Εταιρεία να πουληθεί… να περάσει σε ξένα χέρια!!!!

Φίλες και Φίλοι.

Αν όλα αυτά που αναγράφονται παραπάνω ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα - προσωπικά από μια έρευνα που έκανα, διαπίστωσα ότι αληθεύουν - τότε αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και επιχειρηματίες στη Χώρα μας που δεν αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στο κέρδος…

Φανταστείτε την χαρά αυτών των εργαζομένων που - διατήρησαν τις θέσεις εργασίας τους και αντί να περάσουν Χριστούγεννα στην ανεργία… απλήρωτοι για τέσσερις μήνες από τον παλαιό τους εργοδότη… έκαναν πραγματικά Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους..

Αυτή τη χαρμόσυνη είδηση, τα τηλεοπτικά κανάλια - ίσως επειδή η εταιρεία αυτή δεν διαφημίζεται στα κανάλια - ούτε και διαφημιστικά έντυπα δεν μοιράζει στα σπίτια… δεν την μετέδωσαν!!!!

Ίσως… και για να μη χαλάσουν την πιάτσα… των Μεγαλεμπόρων - Μεγαλοβιομηχάνων - αλλά και των Αρχισυνδικαλιστών που επιθυμούν… για να μη πω καταργούν… τις συλλογικές συμβάσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Φίλες και Φίλοι.

Ο ABRAHAM LINCOLN είχε πει:

Δεν μπορείτε να φέρετε την ευημερία.. αποθαρρύνοντας την οικονομία.

Δεν μπορείτε να ανυψώσετε τον μισθωτό.. κατεβάζοντας τον εργοδότη.

Δεν μπορείτε να προάγετε την αδελφότητα των ανθρώπων… ενθαρρύνοντας το ταξικό μίσος.

Δεν μπορείτε να βοηθήσετε τον φτωχό… καταστρέφοντας τον πλούσιο.

Δεν μπορείτε να αποφύγετε δυσκολίες.. ξοδεύοντας περισσότερα από όσα κερδίζετε.

Δεν μπορείτε να διαμορφώσετε χαρακτήρα και θάρρος.. παραμερίζοντας την πρωτοβουλία του ανθρώπου.

Δεν μπορείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους μόνιμα, κάνοντας για αυτούς… ότι θα μπορούσαν και θα έπρεπε να κάνουν εκείνοι .. για τον εαυτό τους.

                                                       Χρήστος Μπούφης

                                                     αθεράπευτα ρομαντικός