Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Δεν ξαναϋπήρξαν τέτοια μέτρα

slaves ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!!

Σε πλήρη ανατροπή του καθεστώτος των συλλογικών συμβάσεων οδηγεί το σχέδιο νόμου της Λούκας Κατσέλη, που εγκρίθηκε την Πέμπτη από το υπουργικό συμβούλιο.

Η υπουργός Εργασίας, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, έως την υστάτη ώρα και με την παρέμβαση του πρωθυπουργού φαίνεται ότι κέρδισε το κρίσιμο σημείο της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε όλες τις επιχειρήσεις  του κλάδου ακόμα και σε αυτές που δεν εκπροσωπούνται συνδικαλιστικά .

Ωστόσο, χαμένοι από την διαπραγμάτευση βγήκαν οι έλληνες εργαζόμενοι όσον αφορά στην προστασία από τις απολύσεις , τη μείωση των μισθών αλλά και των αποζημιώσεων.

Οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις είναι το νέο καθεστώς που εισάγεται στο ελληνικό εργατικό δίκαιο και θα υπογράφονται μεταξύ του σωματείου της επιχείρησης και  του εργοδότη, θα προβλέπουν μειωμένους μισθούς χωρίς πλαφόν για ένα συν ένα έτος.

Το ποσοστό μείωσης των μισθών, οι απολύσεις, η εκ περιτροπής και η μερική απασχόληση θα αποτελούν προϊόν διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Η μείωση δηλαδή μπορεί να ξεπερνά το 30 και το 35 % σε σχέση με τους μισθούς των κλαδικών συμβάσεων και μισθός ασφάλειας θα παραμένουν μόνο τα 740 της εθνικής συλλογικής σύμβασης.

Δείτε περισσότερα:

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=94825