Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Επικίνδυνος ιός στο Facebook

ImageCAGONBM4 Επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται στο Facebook, από την Κυριακή 31/10, με εξαιρετική ταχύτητα, απειλώντας κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές χρηστών...

Πρόκειται για επίθεση drive-by download, δηλαδή εμφανίζεται ένα μήνυμα, το οποίο προτρέπει τους χρήστες του κοινωνικού ιστοτόπου, να επισκεφθούν ένα blog σε μια πλατφόρμα blogger, το οποίο όμως κάνει redirect αυτόματα, σε ένα site με την ονομασία www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο.

Το μόνο που περιέχει είναι ένα link, που προτρέπει το ''κατέβασμα'' ενός δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών.
Ουσιαστικά, όμως, δεν πρόκειται για άλμπουμ αλλά για ένα εκτελέσιμο αρχείο,(.exe), το οποίο απενεργοποιεί το τείχος προστασίας (firewall) των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή.

Ο υπολογιστής ή το 3G κινητό , γίνεται zobbie ή bot, δηλαδή εν αγνοία των κατόχων του στέλνει e-mails και μηνύματα στο facebook στις διάφορες επαφές.

Το συγκεκριμένο αρχείο κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα κινητά τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή facebook.
Έτσι θα υπάρξουν πολλά περιστατικά, τις επόμενες ώρες στα προφίλ στο facebook, λήψης μηνυμάτων από κάποιον φίλο που θα λέει «I got you a surprise…» και από κάτω «εστάλη μέσω facebook mobile».

Πηγή:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=195201&cid=36