Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Μπήκε στο σκουπιδιάρικο και έφυγε…

korydallos-thumb-large Δραπέτευσε ανενόχλητος μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού!

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές καθώς ένας αλλοδαπός κρατούμενος κατάφερε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Δευτέρας να αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Πρόκειται για έναν 31χρονο Μεξικανό, που εκτίει ισόβια κάθειρξη για εμπορία και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Ο άντρας, ανενόχλητος όπως φαίνεται, κατάφερε να δραπετεύσει «τρυπώνοντας» σε ένα απορριμματοφόρο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και η απόδραση έγινε γνωστή αργότερα κατά την καταμέτρηση των κρατουμένων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν οι αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τον δραπέτη αλλά και να αντιληφθούν πώς, έστω και με λιγότερο θεαματικό τρόπο από τις αποδράσεις Παλαιοκώστα με το ελικόπτερο, είχαμε μία ακόμα απόδραση από τις πλέον φρουρούμενες φυλακές της χώρας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την απόδραση 31χρόνου αλλοδαπού κρατουμένου.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωσή του Υπουργείου, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος, υπεύθυνος για τη φύλαξη των κρατουμένων που εργάζονταν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ετέθη σε καθεστώς αναστολής εκτέλεσης καθηκόντων, με εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη.

Πηγή:http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=77614