Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Θέμα απολύσεων στις ΔΕΚΟ θέτει η Τρόικα

deko1223_300x200 Τη βεβαιότητά τους ότι η χώρα μας θα πάρει τη δεύτερη δόση του δανείου το Σεπτέμβριο εξέφρασαν οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικα σε συνέντευξή τους, λίγο πριν αναχωρήσουν από την Αθήνα.

Χαρακτηρίζουν εντυπωσιακή την πρόοδο με βάση το μνημόνιο και προβλέπουν ότι δε θα χρειαστούν επιπλέον εισπρακτικά μέτρα ούτε περικοπή 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα,  αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν χιλιάδες απολύσεις στις δημόσιες επιχειρήσεις, μέσα στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων και της απελευθέρωσης των αγορών.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ε.Ε. κύριος Σερβαας και Ντε Ρουζ «Με τη κυβέρνηση συζητήσαμε όλα τα σενάρια αλλά η κυβέρνηση αποφασίζει και θα περιμένουμε το Σεπτέμβριο να δούμε τις προτάσεις της για να πάρουμε θέση. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι κρίσιμη  για την χώρα και πρέπει να προχωρήσει. Επίσης ο ΟΣΕ κοστίζει 1 δισ. ευρώ κάθε χρόνο στον ελληνικό λαό και προσφέρει χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες.»
Από πλευράς του ΔΝΤ  ο κύριος Πολ Τόμσεν τόνισε ότι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν εισφέρει πολλά και είναι ώρα τώρα  να πληρώσουν οι μεγαλοιδιοκτήτες και τα μεγάλα εισοδήματα .

Οι απεσταλμένοι της Τρόικα δεν αναθεωρούν τις προβλέψεις τους  πάντως, για την ύφεση που υπολογίζουν να φτάσει φέτος το 4% παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης. Άφησαν  αιχμές πάντως για την αρνητική στάση της Ν.Δ. στο μνημόνιο και τόνισαν ότι θα ήθελαν να υπάρχει διακομματική συναίνεση.

Πηγή:http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=76687