Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Καθολική απαγόρευση καπνίσματος από 1η Σεπτεμβρίου στους κλειστούς δημόσιους χώρους

 E08C75BB92FD57986E451ED450D8AA45 Από 500 έως 10.000 θα κυμαίνονται τα πρόστιμα στους καταστηματάρχες που αρνηθούν να συμμορφωθούν με την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος από την 1η Σεπτεμβρίου.

Στους καπνιστές θα επιβάλλεται πρόστιμο από 50 έως 500 ευρώ, ενώ όσοι αρνηθούν να συμμορφωθούν με το νόμο θα απειλούνται ακόμα και με Αυτόφωρο.

Όπως εξήγησε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο νόμος προβλέπει πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους εργασίας.

Ο πρώτος μήνας θα λειτουργήσει ως «περίοδος χάριτος», καθώς θα γίνονται μόνο συστάσεις, οι οποίες όμως, αξίζει να σημειωθεί, ότι θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, εφόσον μια επιχείρηση ή ένας καπνιστής «υποτροπιάσουν» αργότερα και το φαινόμενο επαναληφθεί.

Έγινε, ωστόσο, ξεκάθαρο ότι μετά την τέταρτη υποτροπή, τα καταστήματα θα «σφραγίζονται» προσωρινά για δέκα ημέρες και μετά την πέμπτη θα γίνεται οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.
Η εφαρμογή των μέτρων θα εποπτεύεται από το Λιμενικό Σώμα, τη δημοτική αστυνομία, την αστυνομία, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων.

«Πήγαμε στο ήμισυ τα πρόστιμα, γιατί αυτό είναι πιο λογικό, καθώς πιο εύκολα επιβάλλονται και εισπράττονται», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Υγείας.

Τέλος, όσοι έχουν να αναφέρουν πληροφορίες, αλλά και καταγγελίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου, θα μπορούν να καλούν στο τετραψήφιο νούμερο 1142.

Πηγή:http://www.skai.gr/news

Δικό μας σχόλιο:

Δηλαδή φοροεισπρακτικό είναι το μέτρο κ.Ξενογιαννακοπούλου;;;