Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Σοκ και οργή για την εν ψυχρώ δολοφονία!

sokratakos Μία «μαύρη» ημέρα ξημέρωσε σήμερα για τη δημοσιογραφική οικογένεια. Ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλας και μέλος της δικής μας οικογένειας, ως διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Θέμα 9.89, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη του για το δολοφονικό χτύπημα ενώ από νωρίς το πρωί ο Θέμα 9.89 έχει κατακλυστεί από τα μηνύματα των ακροατών που εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για ΄την εν ψυχρώ εκτέλεση.
«Είναι νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας στον Θέμα 9.89 εκφράζοντας την οδύνη του και τα συλλυπητήρια για τον χαμό του Σωκράτη Γκιόλια. στην έρευνα τα ρεπορτάζ.

Την θλίψη  και την οργή του εξέφρασε ο  πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, εκ μέρους όλων των βουλευτών, για την αποτρόπαια δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε τα εξής «Εκ μέρους όλων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θέλω να εκφράσω την οργή και τη θλίψη για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που αφαίρεσε τη ζωή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».
«Η σημερινή μέρα είναι θλιβερή γιατί δεν δολοφονήθηκε μόνον ένας θαρραλέος δημοσιογράφος αλλά η ίδια η δημοσιογραφία. Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια είναι ένας εκφοβισμός ,ένα συμβόλαιο θανάτου που υπέγραψαν αυτοί που ενοχλήθηκαν από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σωκράτη». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, μιλώντας στο Θέμα 9.89.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Πάνος Σόμπολος δήλωσε συγκλονισμένος από τη στυγερή δολοφονία και έκανε λόγο για πλήγμα στη δημοκρατία και τη δημοσιογραφία. Παρέμβαση στον Θέμα 9.89 έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι «θέμα τιμής για την πολιτεία να δείξουμε ότι δεν φιμωνόμαστε».

Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) από την πλευρά του, εξέφρασε την οδύνη του για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και τη συμπαράστασή του στα μέλη της οικογένειάς του.

Η ΠΟΕΣΥ ζητά  την άμεση επέμβαση των αρχών για την εξιχνίαση της δολοφονίας του δημοσιογράφου.
«Ο τρόπος της δολοφονίας του, παραπέμπει στις πιο άγριες μεθόδους που έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία και καθιστά επιτακτική την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών, προς πάσα κατεύθυνση για την εξιχνίαση του εγκλήματος και την τιμωρία των υπευθύνων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

«Κάποιοι σκοτεινοί εγκέφαλοι αποφάσισαν με αυτόν τον τρόπο να χτυπήσουν τη δημοσιογραφία» δήλωσε ο Θέμος Αναστασιάδης.
Να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι πληρωμένοι δολοφόνοι, δήλωσε στον σταθμό μας ο Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος υπογράμμισε ότι το μήνυμα της δολοφονίας ήταν ο εκφοβισμός.
«Είναι πολύ βαρύ, δε μπορεί να σηκωθεί στις πλάτες της δημοσιογραφίας» δήλωσε χαρακτηριστικά από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος, ενώ τον αποτροπιασμό του διατύπωσε και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος που μίλησε στο Θέμα 9.89 για «καλά σκηνοθετημένη εν ψυχρώ δολοφονία».
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν».

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ είναι: « Η γκανγκστερικού τύπου δολοφονία του προκαλεί σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και γενικότερα. Η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών».
Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης καταδικάζει «τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια» και καλεί την πολιτεία «να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση».

Τα θερμά  τους συλλυπητήρια και τη βαθύτατη θλίψη τους προς την οικογένεια του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του εξέφρασε και  ο Πρόεδρος  του ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ αλλά και σύσσωμος ο εμπορικός κόσμος της χώρας.

Ο Σύλλογος Απόδημου Ελληνισμού Βουλγαρίας εκφράζει επίσης  τα συλλυπητήριά  του και την αμέριστη συμπαράστασή του προς την οικογένεια του εκλιπόντος και τους συνεργάτες του Έλληνες δημοσιογράφους.

«Είναι μέγιστο χτύπημα για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή ελεύθερη δημοσιογραφία, η οποία δε φιμώνεται και δε χειραγωγείται. Ο χαμός του Σωκράτη Γκιόλια δεν πρέπει να ξεχαστεί..» γράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και ιδρυτικό  μέλος του Σ.Α.Ε.Β. Ιωακείμ Καλαμάρης.

Πηγή:http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=75013