Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συνεδριάζουν οι απεργοί παρά την επιστράτευση

B8235C1850D6E9ACBEB1BB2E91A67601 Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης με τον υπουργό Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα.

Για ανθρώπους με συνέπεια και ήθος οι οποίοι θα ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα έκανε λόγο ο υπουργός.
Εκπρόσωπος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων περιορίστηκε να δηλώσει ότι τωρα θα συνεδριάσουν οι ομοσπονδίες και στη συνέχεια θα υπάρξει ανακοίνωση για την περαιτέρω στάση τους.

Στο μεταξύ, άρχισε απο τις νομαρχίες η αποστολή φύλλων πορείας για την επιστράτευση των ιδιοκτητών και την επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι εισαγγελείς σε όλη τη χώρα προκειμένου μετά την επίδοση των φύλλων πορείας να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο νομάρχης, Γιάννης Μίχας, η επίδοση των φύλλων πορείας από τα αστυνομικά τμήματα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης. Ο κ. Μίχας διευκρίνισε ότι τα φύλλα πορείας αναφέρονται σε γενική επίταξη και όχι σε συγκεκριμένη, κάτι που – σύμφωνα με νομικούς κύκλους- αφήνει περιθώρια «λευκής» απεργίας.

Η άρνηση αποδοχής του φύλλου πορείας επισύρει ποινικές ευθύνες, αλλά και διοικητικές ποινές. Στην περίπτωση αυτή κινείται άμεσα η αυτόφωρη διαδικασία και με εισαγγελική παρέμβαση αυτός που αρνείται το φύλλο πορείας συλλαμβάνεται και δικάζεται στο Αυτόφωρο. Σε περίπτωση που λείπει ο παραλήπτης του φύλλου πορείας, αυτό θα θυροκολληθεί στο σπίτι του και θα πρέπει να εντοπιστεί άμεσα από την Αστυνομία.

Πηγή:http://www.skai.gr/