Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Mundial 2010

Η μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου ξεκίνησε. Η εθνική ομάδα της Ελλάδας, θα μπει στον «χορό» αύριο και θα αντιμετωπίσει τη Νότια Κορέα.

worl%20cup Ευχόμαστε στα παιδιά της Εθνικής μας καλή επιτυχία!!!

Παράπονα για την μπάλα του Μουντιάλ

Καταστροφική χαρακτήρισε την μπάλα του Μουντιάλ ο Τζιαν Πάολο Πατσίνι. Ο Ιταλός επιθετικός θεωρεί ότι δυσκολεύει τόσο τους τερματοφύλακες όσο και στους υπόλοιπους παίκτες. Ο επιθετικός των azzuri αιτιολόγησε την άποψή του λέγοντας, ότι η μπάλα κοντρολάρεται δύσκολα από τους παίκτες, ενώ δεν είναι εύκολο για τους γκολκίπερ να την μπλοκάρουν. Στο δημοσίευμα του Associated Press φιλοξενούνται δηλώσεις του τερματοφύλακα της εθνικής Βραζιλίας Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος χαρακτηρίζει την μπάλα...φρικτή και τη συγκρίνει με τις πλαστικές που πωλούνται στα «σουπερ-μάρκετ».

Ο γκολκίπερ και αρχηγός της εθνικής Ισπανίας, Ίκερ Κασίγιας, τόνισε από την πλευρά του ότι είναι κρίμα σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση όπως είναι το Μουντάλ, να χρησιμοποιείται μια μπάλα η οποία είναι προβληματική για όλους. Ο βραζιλιάνος άσος Λουϊς Φαμπιάνο είπε πως είναι περίεργη μπάλα και πρόσθεσε: « Ξαφνικά αλλάζει τροχιά προς το μέρος σου. Λες και κάποιος την κατευθύνει. Είναι εξωπραγματικό και συνάμα δυσάρεστο». Ποδοσφαιριστές που διαφημίζουν τα προϊόντα της κατασκευάστριας εταιρίας Adidas όπως ο πρώην αρχηγός των «πάντσερ» Μίκαελ Μπάλακ έχει δηλώσει πως η μπάλα είναι «φανταστική». Ο Τοστάο, πρώην άσος της selecao υποστήριξε ότι κάθε φορά που εμφανίζεται μια νέα μπάλα, οι ποδοσφαιριστές κάνουν παράπονα: «Συνήθως αυτά ακούγονται από τερματοφύλακες», τόνισε ο Τοστάο, «Αυτή την φόρα όμως διαμαρτύρονται παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες θέσεις».

Κάντε κλικ στο κάτω ling για να δείτε όλο το πρόγραμμα των αγώνων:

http://www.pamemundial.gr/index.php?module=schedule

H νέα  μπάλα  adidas “JABULANI” .

jabulani_1 Η “JABULANI”, που στα isiZulu, σημαίνει “γιορτάζω”, φέρει ένα σχέδιο εμπνευσμένο από τη Νότιο Αφρική και νέα τεχνολογία.Το όνομα της νέας μπάλας αποτελεί φόρο τιμής στο γεμάτο πάθος ποδοσφαιρικό εορτασμό που θα απολαύσουν οι φίλαθλοι απ’ ολόκληρο τον κόσμο στη Νότια Αφρική το ερχόμενο καλοκαίρι.

Έντεκα διαφορετικά χρώματα χρησιμοποιήθηκαν στην “JABULANI”, χαρίζοντάς της στοιχεία Αφρικανικού χαρακτήρα. Τα 11 χρώματα αντιπροσωπεύουν τους 11 ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας, τις 11 επίσημες γλώσσες και τις 11 φυλές της Νοτίου Αφρικής, στοιχεία που καθιστούν τη χώρα μια από τις πλέον πολυποίκιλες εθνολογικά χώρες της Αφρικανικής ηπείρου. Η “JABULANI” αποτελεί την 11η Επίσημη μπάλα της adidas, για το Παγκόσμιο Κύπελλο.